De ce raman oamenii in relatii mizerabile si disfunctionale?

Pentru a evita tristetea sau depresia. Atunci cand decizi sa pui capat unei relatii suferim o pierdere. Cel care pleaca simte o durere la fel de mare, ca cel parasit. Ruperea unei relatii este ceva complex si dureros. Nu stii ce iti ofera viitorul, nu stii care va fi reactia partenerului si in plus simti si pierderea persoanei cu care ai convietuit ceva timp. Esecul de a intelege acest concept poate fi paralizant in parte, deoarece oamenii sunt reticenti in a renunta la ceva pentru a obtine ceva „necunoscut”.

Pentru a evita dezamagirea prietenilor si a familiei. Este posibil sa existe presiuni familiale si sociale pentru a ne impiedica sa facem o schimbare. Parintii ar putea sa se simta rusinati daca ne parasim sotii. Prietenii au reactii negative fata de alegerea noastra. Femeile recent divortate, de exemplu, mi-au spus ca prietenii lor casatoriti s-au distantat, pentru ca se tem de o amenintare la adresa propriilor relatii.

Citeste si:  Femeia Capricorn si compatibilitatile ei in anul 2011

Pentru a proteja copiii. Ati auzit acest lucru de multe ori: „Voi pleca cand copiii au terminat liceul.” Dar daca copiii sunt mici, le veti oferi modelul unei relatii nesanatoase.
Pentru a evita schimbarea destinului lor perceput. Unii oameni cred ca nu merita o viata mai buna. Este posibil ca acesti indivizi sa fi crescut in familii disfunctionale si nu au abilitati de rezolvare a problemelor.

Citeste si:  Comunicat de presa: Si barbatilor le plac provocarile

O astfel de miscare ne distanteaza de mediul familial bolnav, ceea ce inseamna o distantare de mediul pe care noi il cunoastem. Cel mai usor este sa ramanem aproape de viata cu care ne cunoastem.

Pentru a pastra o fantezie. Unii oameni raman blocati intr-o relatie nefericita, sperand ca lucrurile se vor imbunatati in ciuda tuturor dovezilor contrare. Aceasta asa-numita fantezie poate reflecta o dorinta puternica de schimbare, dar este totusi o fantezie. Si nevoia de a mentine o fantezie in mod paradoxal tinde sa fie o aparare impotriva schimbarii.

Citeste si:  Cum stim ca el este barbatul visurilor noastre? (partea a-II-a)

Sa plateasca o datorie. Oamenii care simt ca sunt indatorati familiilor lor de origine pot ramane intr-o casnicie nefericita pentru a-si plati datoria din trecut. In acest caz, relatia actuala tinde sa fie disfunctionala intr-un mod similar vietii lor avute in trecut. Totusi plata acestei datorii nu este posibila, intrucat datoria poate fi platita numai creditorilor originali, nu inlocuitori in timp real.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.