De ce sa nu stai cu parintii daca esti casatorit sau ai o relatie stabila

Daca plec de acasa cu sotia, inseamna ca nu imi iubesc parintii?

Acest „santaj” emotional este folosit mai ales de parintii care au un singur copil si care nu reusesc sa se desprinda de copil si isi cauta in continuare sensul vietii, in viata copilului sau. Daca un copil pleaca sa fie independent, nu inseamna ca nu isi iubeste parintii, nu inseamna ca nu va mai face parte din viata parintilor sai, ci doar ca viata lor face un pas inainte, experienta lor impreuna merge la un alt nivel. Parintii ar trebui chiar sa isi sprijine copiii in acest pas si sa le fie alaturi, atunci cand copiii au nevoie. Este o prima dovada certa ca  copilul lor  a devenit adult si este independent. Copilul reuseste sa se descurce singur si cred ca acesta este totusi rolul cel mai importanta al unui parinte, sa creasca un copil fericit care sa se descurce singur.

Citeste si:  Cine domina relatia de cuplu?

Casatoria aduce o schimbare uriasa in viata ambilor parteneri. Primii ani sunt critici pentru a rezolva problemele de convietuire si pentru a construi o baza solida pentru unitatea unei  familii. Toti la inceputul unei relatii avem nevoie de  spatiu si intimitate pentru a face greseli, a le sorta si, bineinteles, pentru romantism, fara sa ne uitam peste unei daca vine mama peste noi 🙂  Niciun cuplu nu va putea avea o lupta adecvata in primii ani fara ca parintii sa intervina sau sa vina cu sfaturi, cu intentii bune, desigur.
Va veni si momentul in care parintii, acum deveniti bunici se pot implica mai mult in viata copiilor lor atunci cand acestia vor avea  copii. Pana atunci relatia cuplului este deja puternica si independenta. Parintii care sunt pensionati pana atunci, vor avea ceva de facut si toata lumea va fi fericita 🙂


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.