Dependenta de el

Simti ca orice ai face, te gandesti numai la el? Simti ca nu poti lasa sa treaca o zi fara sa va vedeti? Simti cat ti-ar placea sa petreci tot timpul liber care il ai numai cu el? Daca da, inseamna ca avem de-a face cu o persoana foarte indragostita de partenerul de viata. Si mai poate insemna si faptul ca esti mult prea dependenta de el. Acest lucru nu trebuie sa te sperie sau sa te puna in dilema, insa nu este bine nici sa fii tot timpul pe urmele lui sau sa faci in asa fel in cat drumurile voastre sa se intersecteze mereu.
A fi dependent de cineva poate avea urmari grave pe viitor, in ideea in care pentru orice decizie sau pentru orice lucru pe care va trebui sa-l faci vei avea nevoie in permanenta de o a doua persoana care sa-ti spuna ce sa faci sau ce este bine pentru tine.
Intr-o relatie este bine sa depinzi de celalalt intr-o oarecare masura si ma refer aici la micile ajutoare sau sfaturile de care nu te poti lipsi. Dar de aici si pana la a fi dependent de persoana de langa tine nu este cale lunga. Gandeste-te la simplul fapt ca fiecarui om ii place sa aiba alaturi o persoana capabila sa-si poarte singura de grija atunci cand este cazul, sa ia decizii fara a fi impinsa de la spate sau sa se descurce singura in situatii limita.
Daca esti tot timpul legata de iubitul tau, la un moment dat se va simti sufocat si isi va dori sa-si petreaca timpul liber si in compania altor persoane decat a ta. Tu te vei simti data la o parte si vei incepe sa ii reprosezi ca nu are timp de tine, ca nu-ti acorda atentia de care ai tu nevoie sau ca nu te mai iubeste la fel ca inainte.
Sfatul nostru este sa incerci sa-ti rezolvi lucrurile sau problemele care nu necesita ajutor, singura. Eventual poti cere o parere unei prietene daca nu esti sigura pe tine. Cat despre iubitul tau, acorda-i saptamanal sau lunar, depinde cum consideri tu ca este bine pentru voi doi, un moment de respiro, pe care sa si-l petreaca in compania prietenilor sai. Tine-ti telefonul aproape, invita o prietena la tine si uitati-va la serialul sau emisiunea preferata.

Citeste si:  Ne mutam impreuna!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.