Despre relatii cu misogini sau nebunia in doi

Relatia cu un misogin, contrar asteptarilor, nu aduce satisfactie niciunuia dintre parteneri. Cu toate acestea, femeie este cea care sufera cel mai mult. Dezechilibrul al puterii din cuplu, este daunator atat pentru ea, cat si pentru el fiind prinsi intr-o relatie care s-ar putea numi ” nebunia in doi”.

In relatiile sanatoase, puterea trece de la unul la celalalt, incat ambii parteneri au perioade in care se simt mai puternici decat celalalt.  Insa atunci cand o femeie are o relatie cu un barbat misogin, puterea se afla doar in mainile acestuia.

Citeste si:  De ce inselam femeile: Pauza de publicitate, fara publicitate

Suntem adesea atrasi de parteneri care isi arata sentimentele pe care le consideram deranjante la noi, atunci cand apar. Tocmai din aceasta cauza, femeile sunt atrase de misogini: ei par puternici, agresivi, dinamici si in stare sa isi manifeste mania. Daca o femeie se va simti rusinata de propriile sentimente de furie, va vedea in misogin  un om care poate exprima aceste sentimente in locul ei.

Citeste si:  Dragostea trece peste orice. Si peste impotenta?

Misoginul, pe de alta parte se simte rusinat de nevoile lui, iar unul dintre motivele pentru care este atras de partenera sa este vulnerabilitatea acesteia.

Aceste atractii au loc la nivel inconstient, iar aceste „schimburi” reprezinta o forta destul de puternica in cadrul relatiei lor. Daca misoginul este foarte deranjat de sentimentele lui de tristete, pentru ca vulnerabilitatea nu se potriveste cu imaginea barbatului perfect, atunci cand partenera sa traieste aceste sentimente el se simte stapan pe situatie, pe baietelul speriat.

Citeste si:  Barbatii adevarati nu au nevoie de amante

Acest schimb de sentimente, duce la multa durere emotionala pentru femeie si exprimand aceasta durere emotionala , oglindeste acea parte a barbatului pe care el o uraste mai mult. De aceea, barbatul ajunge sa o considere „slaba” si sa o urasca pentru asta.

 


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.