Despre relatii si iubire, Aurora Liiceanu

Dorim iubirea, ah! O dorim, pentru ca ea este un drog care ne face sa ne sclipeasca ochii, sa iradiem, sa fim nauce, sa vedem totul in roz. Totul pare sa ne sustina aceasta dorinta. Si totusi, totul ramane doar dorinta. Suntem amabili, limbajul nostru este sec si prescurtat, ca la un cabinet de terapie si mai putin romantic. Exista, spun psihologii, prea multa constiinta de sine, prea mult calcul si gand ascuns, prea mare preocupare pentru self-esteem.

Citeste si:  Cum ne purtam cu barbatii

Statisticile privind divortul, privirea catre cei din jur, nenumaratele povesti despre infidelitate, presiunea catre sexualitate, noile subiectivitati ne taie curajul. Cuplul- alianta nu cauta iubire, ci sex si confort. Spatiul privat este invadat de lumea exterioara, cu excitatiile si nervii ei ….cu personajele din reality show care se dezbraca la noi in apartament, se misca si convietuiesc cu noi.”

Citeste si:  O iubita perfecta

Femeile nu mai par sa aiba nevoie de protectie, capul lor dragalas, cu par frumos si sanatos, cum numai ele o merita, nu mai cauta umarul masculin pe care sa-si suspine tristetile. Ele au cariera, bani, proiecte, relatii. Ele se descurca singure, traiesc singure si chiar cresc singure copii. Si, atunci, ce le mai poate oferi un barbat? Doar sex.”


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.