Diferenta de varsta intr-o relatie

Relatiile cu parteneri mai tineri sau mai in varsta sunt din ce in ce mai des intalnite in ultimul timp, dar si foarte controversate. Unii le judeca aspru, sustinand ca sunt bazate doar pe interese. Altii, dimpotriva, spun ca iubirea nu are varsta. Astfel, se pare ca parerile sunt impartite. Este varsta o problema a cuplului, sau, mai degraba a celor din jur?
Legaturile atipice- cu o diferenta mare de varsta intre parteneri nu mai reprezinta cazuri exceptionale. Ba mai mult. Sunt chiar la moda. A devenit aproape normal ca unbarbat de 40 de ani sa se implice intr-o relatie cu o studenta, la fel cum un tanar de 25 de ani poate tine de mana o doamna bine, cu zece ani mai in varsta ca el. Dar acest gen de relatie intampina mai multe probleme, incepand cu cele de cuplu- preocuparile, gusturile si tonusul celor doi parteneri sunt diferite- si, continuand cu cele sociale. Daca te-ai „aruncat” intr-o astfel de relatie, trebuie sa fii pregatita pentru tot felul de rautati din partea celor din jur. Pentru ca relatia ta sa functioneze,stabileste cateva reguli, inca de la inceput.
Daca partenerul tau este mai in varsta, poate isi doreste sa puna bazele unei familii. Tu esti pregatita pentru asta? In cazul in care el este mai tanar, cum te impaci cu gandul ca uneori tanjeste dupa serile cu „baietii”? Trebuie sa stabiliti aceste reguli inca de la bun inceput. Prioritatile si sensul de mers al unei relatii trebuie sa fie discutate oricum, dar, in acest caz, este mai important decat in relatiile tipice
Este firesc sa iti pui intrebari la inceputul unei relatii. Te gandesti daca este bine sa ai un partener atat de tanar sau atat de in varsta fata de tine. Te intrebi ce faceai tu, cand el abia se nastea sau viceversa. Daca mai ai aceleasi ganduri si dupa cateva luni de relatie, inseamna ca ceva nu este in regula in felul in care tu percepi diferenta de varsta partenerului. Daca se intampla, este doar o chestiune de timp ca sa ajungeti la despartire.
Trebuie sa fii constienta ca lumea vorbeste oricum si ca nu poti schimba asta niciodata. Trebuie doar sa ignori ceea ce auzi, sa nu mai bagi in seama toate rautatile, sa nu mai pui la suflet fiecare vorba aruncata in vant.
Desi exista tot mai multe cupluri cu o diferenta de varsta notabila, oamenii nu sunt inca pregatiti sa le accepte. Nu iti pierde timpul incercand sa te justifici, nu trebuie sa dai socoteala nimanui. Ca in orice relatie, conteaza iubirea si certitudinea ca impreuna puteti trece peste orice obstacol.

Citeste si:  Sexperta: sotia mea, dezinhibata

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.