Diferenta intre o doamna si o fraiera

Diferenta dintre o doamna si o fraiera

Normal ca nu e numai una, nu e numai o diferenta. Or fi sute, or fi mii, daca le-ar sti cineva pe toate si pe nume, enigma femeii ar putea fi considerata rezolvata. De la felul in care se spala pe dinti dimineata si pana la felul in care isi fumeaza tigara de dupa, cum stie sa zambeasca si sa vorbeasca, o femeie eleganta stie sa faca diferenta, sa fie o doamna, indiferent din ce clasa sociala ar proveni si cat de pline i-ar fi conturile. Dupa cum dintr-o toparlanca n-o sa faci o lady nici daca-i pui Bentleyul la usa, ii dai emisiune la TV in prime-time sau o mariti cu milionari excentrici.

Citeste si:  Ce te face fericita intr-o relatie

La una dintre aceste diferente, poate mai importanta decat altele, m-am gandit, intamplator, in ultima vreme, provocat de o situatie reala si destul de frecventa.

Studiul de caz e urmatorul: el intra in povestea de dragoste dupa o perioada a vietii ceva mai depravata.

Ea se indragosteste de el asa cum e, dar, ca orice femeie, isi doreste sa il transforme in opusul a ceea ce este. Si, nu dupa multa vreme,  ea doreste sa fie singura din viata lui. Moment in care el se intampla sa fie sincer si sa spuna o chestie pe care unele dintre voi s-ar putea s-o recunoasca:

Citeste si:  Dragostea noastra de Oscar

„- Te iubesc, dar nu pot sa-ti garantez ca nu vor mai fi si alte femei. De altfel, sincer vorbind, au mai existat si probabil ca vor mai exista. Dar nu au insemnat si nu vor insemna nimic. Nu e vorba de dependenta de sex, e doar nevoia cronica de a cunoaste pe cineva nou, din cand in cand, de care nu poti scapa cu una, cu doua. Asa sunt eu, asa eram si cand m-ai cunoscut. Pentru ca eu am fost asa, ti-ai putut face loc in viata mea, nu ai ce sa-mi reprosezi. Tu poti avea monopol asupra inimii mele, dar nu-mi cere exclusivitate in ce priveste restul organelor.”

Citeste si:  Totul despre Gemeni

Cea mai frecventa dintre continuari este bazata pe rationamentul:

„- Bine, daca tu vrei sa faci asa, atunci voi face si eu acelasi lucru….”

In numele egalitatii de sanse, n-ai decat sa incerci sa schimbi lucrurile, daca vrei. Dar o vei face pe pielea ta, sa nu zici ca nu ai fost avertizata.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.