Egalitatea dintre sexe. Ce spuneti de barbatul din ziua de azi?

Barbat care se epileaza

Si, dintr-odata, totul pare foarte firesc: uniformizarea nu se poate face decat pe medie. Ai sexul slab si sexul puternic si vrei sa fie egale? Nu o sa reusesti asta lucrand exclusiv la intarirea celui dintai. Trebuie neaparat sa-l slabesti si pe cel din urma.

E simplu: daca femeia nu mai vrea sa stea la cratita, va trebui sa stea barbatul. Cineva, de buna seama, trebuie s-o faca. Dar, serios, daca vrem egalitate intre sexe, de ce totusi ni se va parea enervant si rusinos barbatul care se poarta ca o muiere?

Citeste si:  Violenta in cuplu

In 2008, in America, a aparut o carte. Se numeste „Save the Males” (o parafraza care sigur a prins bine, dupa atatea decenii de salvat balene) scrisa de  Kathleen Parker:

„Paradigma masculului modern e acel barbat epilat, metrosexual sau acel tip care sta in fata oglinzii pana transforma un heterosexual natang intr-un ponei parfumat. Dar in lumea deloc prietenoasa in care traim, n-ar fi rau sa avem in jur cativa tipi care sa se mai priceapa si la altceva decat la pedichiura si suvite nuantate.”

Citeste si:  Pozitii speciale III: Marimea (nu) conteaza

Chestia poate fi si mai profunda de atat. Autoarea, premiata de altfel cu un Pulitzer, observa ca acest prost obicei al femeilor (mai ales din America ) de a forta efeminarea masculilor se va intoarce impotriva lor. Departati de acele valori rigide, dar sanatoase precum curajul, stabilitatea emotionala, obligatia de a oferi protectie sotiei si copiilor si de a-si intretine familia “ barbatii nu le vor aduce femeilor decat necazuri in dragoste, deceptii in cariera, familii monoparentale etc.”

Citeste si:  Cum sa iti motivezi sotul

Deci doamnelor si domnisoarelor sunteti sigure ca acum aveti ce va doriti?


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.