Egalitatea dintre sexe. Ce spuneti de barbatul din ziua de azi?

Barbat care se epileaza

Si, dintr-odata, totul pare foarte firesc: uniformizarea nu se poate face decat pe medie. Ai sexul slab si sexul puternic si vrei sa fie egale? Nu o sa reusesti asta lucrand exclusiv la intarirea celui dintai. Trebuie neaparat sa-l slabesti si pe cel din urma.

E simplu: daca femeia nu mai vrea sa stea la cratita, va trebui sa stea barbatul. Cineva, de buna seama, trebuie s-o faca. Dar, serios, daca vrem egalitate intre sexe, de ce totusi ni se va parea enervant si rusinos barbatul care se poarta ca o muiere?

Citeste si:  Fa primul pas, invita-l in oras.

In 2008, in America, a aparut o carte. Se numeste „Save the Males” (o parafraza care sigur a prins bine, dupa atatea decenii de salvat balene) scrisa de  Kathleen Parker:

„Paradigma masculului modern e acel barbat epilat, metrosexual sau acel tip care sta in fata oglinzii pana transforma un heterosexual natang intr-un ponei parfumat. Dar in lumea deloc prietenoasa in care traim, n-ar fi rau sa avem in jur cativa tipi care sa se mai priceapa si la altceva decat la pedichiura si suvite nuantate.”

Citeste si:  Menopauza - problema de cuplu

Chestia poate fi si mai profunda de atat. Autoarea, premiata de altfel cu un Pulitzer, observa ca acest prost obicei al femeilor (mai ales din America ) de a forta efeminarea masculilor se va intoarce impotriva lor. Departati de acele valori rigide, dar sanatoase precum curajul, stabilitatea emotionala, obligatia de a oferi protectie sotiei si copiilor si de a-si intretine familia “ barbatii nu le vor aduce femeilor decat necazuri in dragoste, deceptii in cariera, familii monoparentale etc.”

Citeste si:  Tacerea din cuplu

Deci doamnelor si domnisoarelor sunteti sigure ca acum aveti ce va doriti?


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.