Femeile si relatiile toxice

Poate va regasiti in povestea de mai sus, sau poate aveti prietene/prieteni in aceasta situatie. Ne intrebam uneori  de ce femei agresate fizic sau psihic stau in astfel de relatii toxice.Am cunoscut inclusiv femei puternice din punct de vedere profesional, care erau tratate injositor de partenerii lor si ele nu aveau curajul sa paraseasca aceste relatii. Ce se intampla cu persoanele care stau in aceste relatii „toxice”?

Citeste si:  Diferenta de varsta in cuplu

 Subconstientul lor, combinat cu tipare de gandire si credinte, pe care le au induse ca teme de viata  le dicteaza  sa nu fie intr-o relatie sanatoasa de iubire. Asta se intampla pentru ca au asociat multa durere cu iubirea si relatiile, prin prisma modelului relational din familie sau a traumelor suferite pe parcursul vietii. Prefera ceea ce stiu – genul de relatie familiar cu durerea. Siguranta pentru ei inseamna durere.

 

Citeste si:  Gelozia distruge iubirea

Refuza sa cunoasca si alti parteneri. Si de cele mai multe ori nu stie sa isi aleaga un partener bun, disponibil emotional, care sa ii pretuiasca pentru ceea ce sunt.

 

Relatii toxice cuplu certandu-se

Se considera salvatori. Le place postura de mama, sora, care are grija de „baietelul cel mic si neajutorat”. Le face placere sa ajute, pentru ca ei sunt neajutorati si au nevoie disperata de iubire. Asa isi confirma ca au valoare. „Ea ii arata ca este buna, fata de el care este atat de dificil.”

Citeste si:  De ce alegem sa ne casatorim cu persoane nepotrivite?

 Adesea, o femeie are o putere de compatimire si o capacitate de empatie mult mai mare decat a unui barbat. Adeseori, dragostea si compasiunea pentru partener mentin o femeie intr-o relatie care nu o mai face neaparat fericita.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.