Fii independenta

Pentru a-ti face relatia de dragoste cat mai puternica, de preferat ar fi sa gasesti o cale de mijloc pentru a balansa independenta ta cu implicarea emotionala.
Daca in cuplu exista o independenta a partenerilor, atunci si increderea unuia in celalalt este la cotele cele mai inalte. Atunci cand increderea celor doi implicati in relatie are un procent scazut, se poate ajunge la dependenta sau, mai rau, la posesivitate.
Exista cazuri dramatice de relatii in care unul dintre parteneri ajunge sa fie dependent material pe termen lung de celalalt. Ma refer aici si la casniciile in care femeia renunta la jobul ei pentru a creste copii, iar mai tarziu ajunge sa nu se mai inteleaga cu sotul si doreste sa divorteze, dar nu are cum. El este cel care aduce bani in casa, femeia fiind conditionata sa ramana „legata” de sotul santajist, uneori, chiar toata viata. Un adevarat chin!
In permanenta trebuie sa fii constienta si de nevoile tale, sa ii oferi spatiu si celuilalt (fiecare dintre noi are nevoie de momentele sale de intimitate) si sa ai o viata sociala in afara cuplului.

Citeste si:  Mariaj vs concubinaj

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.