Gelozia distruge iubirea

Despre gelozie am putea ca este unul dintre cele mai meschine si urate sentimente din lume. Din cauza geloziei putem pierde amicitii, rude sau persoane foarte dragi.
Gelozia se manifesta sub forma unui “cocktail “ de sentimente, incontrolabil, de invidie, posesivitate si iubire in acelasi timp.
Cand suntem gelosi, avem impresia ca toata lumea are ceva cu noi, ca toata lumea comploteaza impotriva noastra, ca suntem folositi si dupa aceea abandonati.
Acest sentiment de gelozie, poate duce la depresii sau acte de inconstienta, pe care mai tarziu le vom regreta.
La baza geloziei pot sta diverse motive: indiferenta partenerului, lipsa timpului liber sau lipsa afectivitatii. Cand aceste lucruri se intampla destul de des, incepem sa ne imaginam ca persoana iubita are pe altcineva sau ca acorda importanta si atentie altei persoane, mai mult decat noua.
De aici pana la banuieli, ganduri rele si gelozie nu mai este decat un pas. Reprosurile nu vor lipsi sa apara intr-un tarziu, iar certurile si neintelegerile isi vor face loc in relatia voastra.
Este adevarat ca cine iubeste, este si putin gelos, insa daca i se dau motive sau daca i se confirma anumite banuieli, inevitabilul se va produce si intr-un final se poate ajunge chiar la despartire, din cauza unor prostii sau a unor lucruri nelamurite din orgoliu si mandrie.
Cea mai buna modalitate de a scapa de gelozie este aceea a comunicarii. Vorbeste cu iubitul tau desprea aceste stari si sentimente care nu-ti dau pace si lamuriti situatia, pana nu este prea tarziu. Poate totul se petrece in imaginatia ta, poate nici nu ai motive sa fii geloasa. Poate pentru ca il iubesti foarte mult si pentru ca iti este teama sa nu-l pierzi ai aceste ganduri.
Vorbeste cu o prietena, daca nu vrei sa ii spui iubitului aceste lucruri, insa nu uita ca la un moment dat tot cu el va trebui sa discuti aceste lucruri, pentru pana la urma el este singurul care iti poate confirma sau infirma banuielile si sentimentele.
Orice ar fi, capul sus si tot inainte, asa cum te-am invatat: zambeste, iubeste si iarta!

Citeste si:  Partenera mea are libidou scazut. Ce pot face?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.