Gelozia in cuplu

Un factor major al faptului ca gelozia este de multe ori un argument al faptului ca celalalt partener nu simte gelozia ca fiind justificata. El sau ea ar clasifica-o ca pe o „reactie adversa”.
Argumentele derivate din gelozie devin de cele mai multe ori irationale si foarte emotionale si este greu sa faci fata acestor sentimente negative care deriva din ea. Totusi, ar trebui sa incercam sa prindem aceste emotii negative si sa le folosim pentru a face relatia mai puternica. Cel putin emotile si orice fel de emotii pot fi folosite in moduri bune sau moduri rele.
Acum, sa vedem cum puteti sa faceti fata geloziei in mariajul vostru:
1. Incearca sa obtineti o privire a eului interior.
Incepe prin a te intreba care a fost situatia exacta atunci cand ai devenit geloasa. Chiar a facut partenerul tau ceva care sa te faca sa nu ai incredere in el? Sau a fost doar imaginatia ta ca asta s-ar putea intampla curand? Teama este de obicei factorul numarul unu care creeaza gelozie.
Incredere este dusmanul geloziei. Daca exista incredere suficienta de ambele parti, gelozia nu va avea nici o sansa intr-o relatie.
Chiar merita efortul emotional de a le permite acestor sentimente negative sa preia controlul?
2. Gelozia are propriile ei cai in dorinta noastra naturala pentru a pastra ceea ce avem si de a pastra lucrurile si oamenii care credem ca ne apartim. Gelozia in anumite doze poate de fapt sa adauge putina sare si piper mariajul si sa pastreze tensiunea vie. Totusi atunci cand gelozia devine prea puternica devina destructiva.
Barbatii si femeile vor vrea sa „isi protejeze teritoriul”si o persoana cu care suntem casatorite apartin acestui teritoriu. Acest lucru se regaseste mai mult in comportamentul femeilor si nu il putem schimba.
Tine asta in minte si vei fi capabila sa canalizezi aceste sentimente pentru a-ti imbunatati mariajul.
3. Este crucial sa detectezi cauza acestor sentimente. De obicei va fi un tip de teama care este cauza geloziei.
Pot fi multe alte cauze, dar in majoritatea timpului este vorba despre o caracteristica particulara din trecut care a cauzat un anumit tip de incredere sa fie inlocuit de neincredere si teama.
Daca poti sa gasesti cauza acestor sentimente vei fi capabila sa faci fata geloziei mult mai bine ca inainte.
4. Gelozia poate de asemenea sa aiba alte forme
Poate ca tu banuiesti ca partenerul tau te inseala.
5. Incearca sa te gandesti pentru un moment ce poate face gelozia sentimentelor partenerului tau.
De cele mai multe ori gelozia se poate termina intr-un divort daca cuplul nu poate gasi un mod in care sa faca fata acestor sentimente.
Te-ai gandit vreodata cum te simti ca partenerul tau sa fie gelos tot timpul? Incearca sa te pui in locul lui.
6. Lupta cu gelozia irationala pentru a te intelege si mai bine pe tine
In cazul in care ai gasit motivul pentru gelozie si acesta este lipsa respectului de tine, ai putea sa incerci sa iti schimbi atitudinea. Desigur ca este mai usor de spus decat de facut, dar multe cupluri au reusit cu succes sa pastreze acest animal periculos sub control.
7. Invata sa accepti riscurile
Gelozia este de obicei cauzata de teama de a fi dezamagita.
Totusi, nu exista un mod de a evita dezamagirea. Viata este plina de suisuri si coborasuri si nu exista alta metoda decat sa iei urcusurile si sa eviti coborasurile. Iata de ce trebuie sa accepti sa iti asumi riscurile in viata si in dragoste.
Invatarea de a face fata acestor sentimente te vor ajuta sa iti „repari”mariajul si sa ai o relatie frumoasa si de durata.

Citeste si:  Ce-si doresc barbatii in pat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.