Iertam sau uitam

Chiar trecem peste orice atunci cand iubim? Voi ce credeti despre acest lucru? Eu tind sa cred ca nu, nu putem trece peste orice, oricat de mult am iubi.
Sa ne imaginam urmatoarea situatie: persoana iubita, calca stramb si descoperi ca in timpul relatiei voastre nu a fost atat de sincer sau de fidel cum te asteptai.
Cum treci peste aceste eveniment? Ok..il iubesti si consideri ca iubirea este mai presus de orice si poti ierta ce a facut. Corect! Dar revin cu aceeasi intrebare? Cum treci peste?
Mai poti avea aceeasi incredere? Mai poti trai cu gandul asta fara sa te afecteze nimic?
Ca sa stii acest lucru va trebui sa incerci. Nimeni nu spune ca vei putea trece, daca va fi mai bine sau daca nu se va schimba nimic. Trebuie doar sa incerci, dar inainte e toate va trebui sa discuti sincer si serios cu partenerul de viata despre asta, deoarece lucrurile nespuse la timpul potrivit pot duce la inca o greseala.
De trecut, se poate trece peste aceasta situatie! Consecinte mereu vor fi pentru ca sunt implicit componente ale slabiciunii de a ceda unei alte persoane….in pat, unei persoane straine cuplului tau!
Exista o vorba: oamenii pot ierta, dar nu pot uita!
Odata ce ai certitudinea ca iubitul ti-a fost infidel, normal si logic, ar fi sa stati de vorba, sa discutati si sa punctati tot ce e bun si rau in relatia voastra si in final sa decideti daca va mai acordati o sansa sau daca merge fiecare pe drumul sau.
Nu mai cauta sa dai vina pe unul din voi sau sa arunci cu reprosuri. La fel si regretele, acum nu-si mai au rostul, pentru ca undeva a fost o oarecare clipa de neglijenta a unuia dintre parteneri, din moment ce s-a ajuns la infidelitate.
Ce e rau sa fie dat la o parte, ce e bun sa fie pastrat! Daca simti ca nu poti trece peste ce a facut, fara a mai aduce vreodata in discutie acest lucru, ar fi mai bine sa nu mai incerci sa repari ceva care nu va functiona vreodata si sa pastrezi numai clipele frumoase si amintirile cele mai de pret.
Desi cred in o a doua sansa, sunt si situatii cand din pacate, chiar cel care a gresit sau a produs despartirea, nu mai vrea sa creada in relatie sau in sansele de a reveni pe drumul cel bun.
Ce poti face in astfel de cazuri? Nu poti decat sa te rogi ca timpul sa te ajute sa uiti, iar ranile sa se vindece cat mai repede. Trist e ca pentru asta, avem nevoie de foarte mult timp, de prieteni care sa ne sustina si de o alta persoana care sa ne tina mintea ocupata chiar si pentru cateva clipe…

Citeste si:  6 semne ale afectiunii masculine

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.