Impreuna, dar separati

„Impreuna, dar separati!”… sunt convinsa ca multe dintre voi se regasesc in aceasta afirmatie.. Pe cat de ciudat pare, pe atat de adevarat este. Din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu genul acesta de probleme. Care este cauza principala? Lipsa comunicarii.
In momentul in care doua persoane refuza sa mai poarte un dialog sau pur si simplu se complac in situatia in care se afla si lasa lucrurile neclarificate si incerte, apar din ce in ce mai multe intrebari.. intrebari fara raspuns.
Incepi sa crezi ca relatia nu mai merita atentie, ca a devenit monotona, ca nu-l mai iubesti pe cel de langa tine, si pe langa asta, toata vina o plasezi pe seama celuilalt.
Te-ai gandit oare ca si iubitul tau trece prin aceeasi dilema? Te-ai gandit oare ce si el isi face griji si isi pune intrebari in sinea sa, insa nu are curajul sa le infrunte direct, la o discutie serioasa despre voi doi?
Inainte de a lua decizii pripite si de a actiona de una singura, ia-ti inima in dinti si invita-l la o plimbare, la o cafea, undeva in afara casei, deoarece in casa tensiunea este destul de crescuta, mai ales cand va confruntati cu o problema de genul acesta, si incearca sa abordezi subiectul relaxata, cu sinceritate si plina de optimism.
Daca esti pozitiva si nu il iei pe „nu” in brate la fiecare doua-trei cuvinte,vei vedea ca ii vei transmite si lui aceeasi stare si entuziasm in a gasi solutii salvatoare pentru relatia voastra.
Despartirea nu este solutia ideala. Chiar daca pui capat relatiei, fa-o macar asa cum trebuie: dupa ce ai vorbit si ai exprimat toate „durerile” si nemultumirile. Dupa ce ai ascultat si parerea lui. Poate, in final, vei vedea ca nu a fost decat o perioada mai proasta, si ca ai mers prea departe cu gandurile si intrebarile fara raspuns.. la care daca ai fi intrebat, cu siguranta ai fi primit un raspuns.
Problemele de comunicare se manifesta exact ca o boala. Daca nu o identificam si nu o tratam din timp, cum trebuie, riscam sa se agraveze si sa nu mai putem face nimic, oricat de mult ne-am dori.
Nu incepe un nou capitol in viata ta, daca nu l-ai incheiat pe cel de dinainte.

Citeste si:  Iubito, nu in seara asta, ma doare capul!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.