In lupta cu mama soacra

Mamele de baieti sunt intotdeauna mai atente si mai pretentioase atunci cand vine vorba de viata personala a copilului si incearca mai mereu sa se impuna sau sa aibe ultimul cuvant de zis atunci cand vine vorba de fericirea baiatului.
Ce poti face tu, in postura de iubita, sa te intelegi si sa ai o relatie buna cu mama lui, fara a forta in nici un fel nota?
In primul rand trebuie sa-i acorzi respect si incredere mamei lui, parintilor lui de fapt, atunci cand mergeti in vizita sau cand vorbiti cu ei la telefon.
Mamele de baieti adora sa fie tratate frumos, cu respect si mai ales intr-o maniera mai apropiata, mai dulce. Exact cum spune proverbul „Vorba dulce, mult aduce” asa trebuie sa fie si relatia dintre tine si mama iubitului tau.
Nu o vorbi niciodata de rau in prezenta iubitului tau sau a prietenilor comuni, chiar daca ti-a facut rau sau nu iti este foarte draga si incearca sa-ti pastrezi spiritul diplomatic indiferent de situatie.
Nu face imprudenta de a-l pune pe iubitul tau in situatia sa aleaga intre tine si mama lui, pentru ca risti sa pornesti un coflict intre tine si el, intre el si mama lui, sau intre tine si mama lui.
Incearca sa o intelegi si pe ea : nu este usor sa accepte faptul ca baiatul mamei „apartine” acum altei femei si ca nu mai locuieste sub acelasi acoperis cu parintii lui. Intelege grija ei pentru lucrurile simple : daca a mancat, daca are camasile calcate sau daca a luat pastilele pentru raceala la timp.
Aceste lucruri sunt absolut normale si firesti. Gandeste-te ca si mama ta are aceleasi griji si aceleasi preocupari cand vine vorba de tine.
Nu trebuie sa simti ca se baga peste tine sau ca vrea sa se impuna in fata ta. De ce nu incerci sa privesti altfel lucrurile si sa percepi acest lucru ca pe un ajutor sau ca pe un sfat de la o persoana mai matura ca tine, care a trecut deja prin viata si prin anumite situatii.
In momentul in care tu ai ceva impotriva mamei lui, acelasi sentiment il vei transmite si iubitului tau, care va deveni din ce in ce mai rece si autoritar cu parintii lui, in ideea de a te proteja pe tine de „rautatile” sau „nedreptatile” care ti se fac.
Este adevarat ca sunt si astfel de mame, care prefera sa-si vada copilul singur, suferind chiar, decat sa stea alaturi de o fata sau o femeie care sa-i indeparteze de mediul familial, dar este adevarat si faptul ca sunt mame care ar da orice sa-si vada copilul fericit, doar ca, la inceput pana cunosc fata si pana nu simt ele ca sunt cu adevarat indragostite nu lasa garda jos.

Citeste si:  On My Own

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.