Infidelitatea

Vindecarea dupa un adulter necesita mai intai ca persoana tradata sa isi revina dupa trauma.
Descoperirea faptului ca partenerul te-as inselat si anticiparea potentialei pierderi a celei mai importante persoane din viata ta poate sa iti cauzeze foarte mult rau. Spre deosebire de trauma mortii, care are un sfarsit si care poate fi compensata de alte elemente pozitive in relatie, infidelitatea aproape ca sterge tot ce este bun in relatie si durerea pare sa nu aiba un sfarsit natural. Desi nebinevenita, moartea este asteptata la un moment dat intr-un mariaj. Tradarea nu. Victima tradarii isi pune intrebarea daca a fost iubita cu adevarat sau nu, si daca da, ce a facut ca sa piarda acea iubire.
Pentru a-si reveni din trauma, victima are o tendinta naturala de a retrai acea experienta, intreband, cautand detalii la nesfarsit. „Ce ai facut?Unde? Cand? Cat de des?”. Persoanele inselate trebuie sa ajunga la un punct unde simt ca nu mai exista suprize neplacute.
De cele mai multe ori, partenerul care inseala doreste sa treaca peste acest lucru cu repeziciune, dupa ce isi admit infidelitatea. Specialistii spun ca nu este solutia potrivita. Acestia ar trebui sa traiasca cu sentimentul vinovatiei. Ar trebui sa inceapa sa-si vada propriile lor motive, slabiciunile si chiar egoismul. Daca ambii parteneri pot tolera si controla emotiile implicate, ar putea sa se ajunga la un consens despre cum a aparut infidelitatea, ceea ce semnaleaza inceputul recuperarii.

Citeste si:  4 sfaturi pentru cuplurile care vor sa se mute impreuna

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.