Iubirea la a doua generatie

Nu este niciodata prea tarziu sa o iei de la inceput. Numai ca prima intalnire la varsta a doua iti poate da de furca. Stii ce vrei, dar emotiile inca te mai coplesesc. Nu degeaba se spune ca inima ramane mereu tanara.
Pentru ca ai avut suficient timp sa te cunosti pe tine insuti, nu vei mai face aceleasi greseli din tinerete. Poti sa te lamuresti daca un barbat este sau nu pe gustul tau chiar dupa prima intalnire.
Trebuie doar sa ai curajul sa incerci.
Experienta anterioara te poate ajuta sa abordezi discret o prima intalnire, dar instinctul iti va spune ca nu este acelasi lucru ca in adolescenta. Chiar si asa, o iesire de genul acesta iti da emotii. Nu crede ca primul barbat cu care iesi este alesul. Fiecare dintre voi a suferit si s-a despartit macar o data in viata. Un barbat de varsta a doua nu mai este la fel de curtenitor si tandru ca un tanar indragostit. Grijile si deceptiile il fac sa devina sceptic, interesat de lucruri concrete. Asa ca nu te astepta sa te conduca la restaurant, sa plateasca singur nota de plata sau sa te copleseasca de complimente. Mai mult, s-ar putea ca, inainte de a veni chelnerul sa ia comanda, sa te intrebe raspicat: „Si ce doresti de la relatia asta?” Sau sa inceapa el: „Eu nu am nimic impotriva sa avem o relatie, dar nu vreau obligatii”. Situatia se complica daca intervine subiectul „copiii”. Posibila voastra relatie o sa ramana la nivelul „prima intalnire”, asta daca nu esti prea norocoasa. Dar o cina esuata nu este sfarsitul lumii. Poate urmatoarea iesire va fi cu noroc.
Surprizele vin cand te astepti mai putin. O discutie la o cafea se poate transforma in iubire adevarata, aceea care s-a tot lasat asteptata. Poate primul tau sot te-a dezamagit sau poate nu te-ai casatorit niciodata. Oricare ar fi situatia, esti datoare sa incerci. Daca nu pentru tine, macar pentru bucuria pe care ai putea sa o aduci unui om. Psihologii ii incurajeaza pe cei de varsta a doua sa trateze subiectul intalnirilor cu aceeasi inocenta si incitare ca tinerii si sa evite gandirea negativa. Poti fi precauta, dar spontana si naturala.
Sunt doua mari tipuri de comportament. Cel care atrage si cel care respinge. Cand vezi un om vesel, relaxat, doresti sa ramai in preajma lui. Daca el este, insa, arogant sau furios, ai prefera sa nu ii stai in cale. Ca sa ai o relatie bune cu cei din jurul tau, trebuie sa iti deschizi sufletul, sa fii optimista. Pentru ca aceste calitati iti deschid usile catre oportunitati.

Citeste si:  Relatiile deschise sau "friends with benefits"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.