Iubitule, iarasi mi-a intarziat

Au trecut 5 zile si tie inca nu ti-a venit menstruatia. Cu alte cuvinte, ti-a intarziat. Intri in panica, nu stii de ce si care sunt cauzele pentru care nu ti-a venit inca ciclul.
E clar! Esti insarcinata! Este primul lucru la care te gandesti, nu exista alt motiv si deja te gandesti ce o sa faci, cum o sa-i spui iubitului tau si ce decizie veti lua.
Te-ai gandit totusi ca pot fi si altele cauzele intarzierii menstruatiei tale?
Problemele de sanatate si dereglarile hormonale sunt unele dintre cele mai frecvente cauze, care pot fi descoperite numai de catre un medic si tratate corespunzator. Sindromul ovarelor polichistice, deficitul de estrogen, afectiunile tiroidei sau o banala raceala pot influenta ciclul menstrual.
Medicamentele pe care le luam ne pot influenta la fel de mult momentul venirii menstruatiei. Daca administrezi pilule contraceptive si le opresti brusc, este posibil sa produci acelasi efect sau daca urmezi un tratament cu anti-depresive , ciclul iti poate intarzia ca si efect secundar.
De asemenea, sportul practicat in exces poate deregla organismul datorita suprasolicitarii organismului. La fel si regimul drastic, care in cazul femeilor slabe, anorexice sau chiar si obeze, poate duce la dereglari menstruale mari, deoarece priveaza organismul de energia necesara zilnica.
Dupa o anumita varsta, factorul care poate duce la intarzierea menstruatiei este premenopauza, care se instaleaza in mod normal in jurul varstei de 45 de ani, desi la unele femei acest lucru se poate produce mult mai devreme. Ciclul rar, neregulat este unul din simptomele menopauzei premature, ca si urmare a dereglarii productiei hormonilor sexuali feminini.
Si cel mai mare inamic al tuturor timpurilor si al problemelor de sanatate il reprezinta stresul, care da peste cap bunul mers al organismului.
Perioadele solicitante, examenele, emotiile, despartirea de un colectiv, serviciul, copiii sau relatia de cuplu pot cauza intarzierea ciclului menstrual si a ovulatiei.
Asa ca nu-ti stresa si iubitul pana nu afli exact care este cauza intarzierii menstruatiei tale. Mai asteapta cateva zile, dupa care fa-ti un test de sarcina sau mergi la un control medical, pentru a scapa de griji.

Citeste si:  Nebunii permise in pat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.