Lovitura in plex. Despartirea

Femeie singura care bea cafeaua in pat

Invatam multe in aceasta viata, dar nimeni nu ne vorbeste de despartire.. E neplacut sa vorbim despre ea. Ca si cum simpla ei mentionare ar atrage ghinionul.

Toti spun ca timpul  va trece, dar pentru o inima facuta fasii trece extrem de greu. Parca am vrea sa dormim si sa ne trezim cand totul a trecut,  cand totul s-a cicatrizat…Cate cupluri, atatea despartiri. Cate personalitati, atatea moduri de a le trai.

Ce poti sa simti atunci cand intervine despartirea?

Lovitura in plex
Unele dintre noi au un sentiment de lipsa acuta. Ca si cum le-ar fi taiat cineva un brat si nu se mai pot adapta noii stari. Simti absenta celuilalt in mod fizic si aceasta absenta doare!

Citeste si:  Invitata la nunta fostului iubit

Probabil ati mai auzit asta de o mie de ori: vorbiti despre ce simtiti. Nu neaparat pentru sfaturile pe care le veti primi oricum si pe care, de cele mai multe ori, nu le veti urma. Ci pentru verbalizarea suferintei. Ajuta mult sa puneti in cuvinte, sa exprimati ceea ce simtiti. Acest simplu fapt duce la o acceptare mai usoara.

Daca simtiti nevoia sa stergeti mailuri, mesaje, sa rupeti fotografii, faceti-o. Va poate atenua durerea. Si plangeti. Usurati-va de povara, nu o strangeti si nu o lasati sa se inmulteasca. Suferinta poate fi ca un aluat. Nu o lasati sa stea in interior, exteriorizati-o.

Viitor anulat
Altele avem senzatia ca viitorul le-a fost sters cu buretele.  Atunci cand existau planuri de viitor nu simti ca a pierdut numai un barbat, ci o casa, un camin, familia pe care si-o dorea.  Iarasi, aici este benefica umplerea timpului. Munciti mai mult, distrati-va mai mult.

Citeste si:  Sex de nota 10

Prea independent pentru angajament
Stiti povestea. El e rebel, face sa ne fiarba sangele si tocmai de-asta ne indragostim de el. Numai ca speram sa fim noi cele care transforma lupul in miel. Sau macar in caine. Or, de cele mai multe ori, esuam. Si dam vina pe noi. Ne culpabilizam, stam zile intregi si ne gandim unde am gresit si ce gol al lui nu l-am putut umple..si ne facem o mie de ganduri cand raspunsul este simplu. Nu toti barbatii sunt facuti pentru relatii, pentru casatorie sau monogamie…pur si simplu, nu e pentru ei.

Citeste si:  Paste in Turcia

Libera pe piata
Am mai intalnit si genul acesta de atitudine. Metoda „Cui pe cui se scoate”. I-ai spus lui adio  sau ti-a spus el tie, nu-i nimic, a doua zi spui „Bun venit!” unei multimi. Pentru un timp e posibil sa traiesti o euforie. Te simti din nou apreciata, esti pe val, te valorizezi. Nu e o vindecare sanatoasa insa. Seamana cu refugiul in droguri si alcool. Starea de bine este momentana, dar la sfarsitul zilei, in fata oglinzii, esti iarasi doar tu cu tine.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.