Maruntisuri importante intr-o relatie

Cand vorbim despre dragoste la ce ne referim? Cand vorbim despre iubirea pe care o avem fata de iubit la ce ne referim in mare parte?
La “nimicuri”. La acele nimicuri care dau sare si piper relatiei. Chiar daca iti vine greu sa crezi, aceste maruntisuri, carora nu le acordam pe loc importanta, fac de cele mai multe ori subiectul celor mai frumoase amintiri.
Mesajele sunt un astfel de nimic, pe care daca nu il facem, macar o data pe zi, ne simtim fara vlaga, fara chef de nimic, tristi si deprimati. Un simplu “ce faci?” sau “buna, ma gandesc la tine!” pot insenina ziua persoanei iubite. Avem nevoie de cuvinte si de astfel de gesturi pentru a aminti din cand in cand cat de mult iubim.
Biletele mi se par si ele o modalitate frumoasa de a face o declaratie persoanei iubite. Cat de placut este oare sa te trezesti dimineata si sa gasesti pe perna un biletel prin care sa-ti spuna ca ii lipsesti? Foarte, nu-i asa? Nu mai sta pe ganduri, si fa chiar tu acest lucru pentru iubitul tau.
Complimentele sunt si ele binevenite intr-o relatie. Oricat de sigure am fi pe noi si pe calitatile noastre fizice, vom avea intotdeauna nevoie de aprecierea iubitului atunci cand ne aranjam si ne pregatim sa iesim undeva. Parerea lui conteaza, de aceea o cerem de cele mai multe ori, chiar si atunci cand ne raspunde plictisit: “stii doar ca iti sta bine cu orice!”.
Lucrurile facute impreuna: cumparaturile, pregatirea mesei, facutul patului, intinsul rufelor sau o baie facuta impreuna fac si ele parte din categoria lucrurilor marunte, dar cu o puternica incarcatura sentimentala.
Pentru ca aceste momente simple sunt cele care fac diferenta, pentru ca prin aceste lucruri ne apropiem si mai mult de persoana iubita, prin naturalete si simplitate.
Uneori, cand suntem suparati, stresati sau preocupati din cauza serviciului, avem nevoie de incurajari si sprijin din partea persoanei iubite. Un simplu “am incredere, vei reusi” sau “totul va fi bine”, ne pot ajuta si ne pot ridica moralul atat de mult, incat nicio problema nu va mai parea fara rezolvare sau imposibila de realizat.

Citeste si:  Sunt fanteziile periculoase?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.