Metode de contraceptie pentru cupluri moderne

Ce frumoase sunt momentele intime..prelungite pana dimineata-n zori.. dar si mai frumoase ar fi zilelele care vor urma daca nu ati sta cu grija si cu teama sa nu cumva sa fi ramas insarcinata.
Pentru voi doi ne-am gandit sa prezentam cateva dinte cele mai eficiente metode de contraceptie. Inainte de a trece la o clasificare, trebuie sa va precizam faptul ca daca sunt utilizate corect, metodele contraceptive sunt eficiente in proportie de 99 %. Pentru a fi sigura ce metoda ti se potriveste cel mai bine, este recomandat sa mergi la un consult de specialitate.
Cea mai cunoscuta metoda este cea pilulei clasice: combinatia de estrogen si progesteron. Tratamentul trebuie urmat timp de trei saptamani pe luna, dupa care urmeaza o pauza de sapte zile. Abia din a 8-a zi puteti relua tratamentul.
Plasturele hormonal este singura metoda saptamanala de contraceptie si elibereaza aceeasi concentratie de estrogen si progesteron , blocand astfel accesul spermatozoizilor.
Acest plasture poate fi lipit pe abdomen, pe fese, brate ori in partea superioara a corpului, evitand zona sanilor.
Plasturele trebuie schimbat odata la 7 zile, iar dupa trei saptamani consecutive, urmeaza o saptamana de pauza, in care menstruatia apare.
Pentru o contraceptie de lunga durata, de mai multi ani, puteti opta pentru implantul si dispozitivul hormonal . Implantul consta intr-o tija moala, de plastic. El are protectie timp de trei ani, dar poate fi scos si mai devreme.
Dispozitivul hormonal are forma unei spirale din plastic, care elibereaza in mod constant progesteron. Acest dispozitiv se introduce direct in uter, insa inainte de a opta pentru aceasta metoda de contraceptie, cerea parerea unui specialist ginecologog.
Cea mai noua si revolutionara metoda contraceptiva o reprezinta inelul vaginal, care te protejeaza timp de o luna. Acest inel elibereaza in mod constant, o cantitate de hormoni, direct prin peretele vaginului. Inelul se introduce usor, ca un tampon si este inlaturat dupa 3 saptamani, urmate de o pauza de 7 zile.

Citeste si:  L-ai prins cu mâţa-n sac?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.