Motive banale de cearta

Desi nu sunteti certareti de fel, se mai intampla din cand in cand sa va mai ciondaniti din motive care pe unii i-ar face sa rada.. Fiind foarte curioasa de fel, m-am gandit sa fac si eu o mica “ancheta” si mi-am “interogat” prietenele incercand sa aflu care au fost cele mai banale motive de cearta in relatia lor. Iata ce am aflat:
1.”L-am rugat sa ma ajute sa pun masa si ne-am luat la cearta pentru ca el avea treaba la calculator”. Desigur, ca aceasta cearta nu a fost una de proportii, dar putea fi evitata, daca cei doi ar fi gasit o solutie impreuna. Daca si voi va confruntati cu situatii de genul acesta, cred ca ar fi bine sa va ganditi putin, daca “treaba”pe care o avea el la calculator era un importanta, legata de serviciu, sau nu si abia dupa aceea puteti sa cereti explicatii, lamuriri sau ajutoate la bucatarie.
2.”Trebuie sa cumparam un pat nou si nu ne putem pune de acord.” Si uite din cauza asta au stat certati vreo doua zile, pentru ca unul vroia o canapea care sa ocupe putin loc, altul vroia un pat imens in care sa leneveasca toata ziua si cum o dadeau nu era bine. Inainte de a cumpara un lucru nou si inainte de a pleca la cumparaturi, nu mai bine luati doua-trei reviste din care sa va inspirati si care sa va ajute sa cadeti de comun acord asupra lucrului pe care trebuie sa-l achizitionati?
3.”De ce nu ai pus cheile de la usa in locul lor de agatat pe perete?” poate isca un adevarat show. De la niste simple chei care nu sunt puse la locul lor, se poate ajunge la alte lucruri, mai mici sau mari, care nu afecteaza pe nimeni pentru ca nu sunt puse in nu stiu ce loc. Hai sa ne gandim… pica cerul daca nu stau cheile in cui? Sau daca prosopul nu e la locul lui? Sa daca sosetele sunt pe jos? Nu! Dar asa mult ne place sa ne tachinam.. sau.. cum imi spune mie mama de multe ori : “Cand ni se uraste cu binele” si cautam motive de cearta.
Mi-ar fi de ajutor sa aflu ce motive aveti si voi de cearta.. pentru ca sunt convinsa ca si la voi sunt situatii de genul.. peste care nu treceti asa…cu zambetul pe buze.

Citeste si:  Gelozie sau complexe

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.