Nevoia de tandrete

Avem nevoie de tandrete in toate momentele din viata noastra. Chiar si atunci cand vrem sa fim singuri, in subconstientul nostru simtim nevoia sa primim atentie din partea cuiva, mai ales afectiune si tandrete.
De multe ori ne simtim deprimati, fara chef de munca sau de orice altceva. Daca persoana iubita ne ofera atentie si este tandra cu noi, imediat ne dispar gandurile rele si sentimentele negative.
Acest lucru se datoreaza puterii si increderii pe care iubirea si implicit persoana iubita le are asupra noastra.
Problemele de cuplu vor fi mult mai usor de tratat daca discutati intr-o atmosfera calma, relaxata despre toate lucrurile care va deranjeaza unul la celalalt.
Nu trebuie sa ridicati tonul sau sa va impuneti pentru a va face intelesi. Gesturile tandre si o atitudine calma, pisicoasa chiar, va pot scoate din multe stari proaste.
Gandeste-te cum ar fi daca in loc sa te ratoiesti la el ca nu-ti convine ceva sau ca lucrurile nu merg asa cum ai vrea, l-ai ruga cu glas dulce, simpatic?
Daca tu esti cea care are nevoie de ajutor si de intelegere din partea iubitului, spune-i ce simti si vei vedea ca imediat va sari sa te ia in brate si iti va acorda tot sprijinul de care ai nevoie.
Specialistii in psihologie spun ca tandretea este cheia casniciilor de durata. Nu este suficient sa spui cuvinte frumoase, este nevoie de gesturi tandre si de momente de neuitat.
Nu trebuie sa faceti lucruri marete: un salut de dimineata, un sarut pe frunte inainte de a pleca la birou sau o imbratisare la venirea acasa sunt cateva dintre cele mai simple gesturi de tandrete.
Ai probleme la serviciu? Ai pierdut un examen? Nu ti-a iesit reteta la tort sau pur si simplu te simti trista fara motiv? Este de ajuns ca persoana iubita sa te stranga in brate si sa-ti spuna: “Am incredere in tine! Poti!” si iti va fi mult mai usor sa faci fata si sa reusesti in tot ce ti-ai propus.
In curand, mai exact in prima sambata a lunii iunie, vom sarbatori Ziua Mondiala a Tandretii. Aceasta zi isi propune sa distruga distantele pe care uneori oamenii le impun din cauza prejudecatilor.

Citeste si:  Banii - un subiect fierbinte in cuplu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.