O mie de cuvinte sau o simpla atingere

Psihologii au descoperit faptul ca atunci cand vrei sa comunici ceva sau sa exprimi ceva iubitului tau, o atingere poate face cat o mie de cuvinte si poate transmite mai clar si mai usor mesajul pe care vrei sa-l comunici.
Limbajul trupului este primul limbaj pe care trebuie sa-l folosim si invatam atunci cand comunicam cu ceilalti.
Oricine il intelege mult mai repede si din instinct, poate raspunde in acelasi fel.
Asa ca de azi incolo nu mai este nevoie sa incerci sa-i explici ore in sir iubitului tau ce se intampla cu tine, este de ajuns sa te folosesti de o simpla atingere sau de un gest pentru a-l face sa inteleaga intr-un mod mult mai profund ceea ce se intampla cu tine.
Dupa o discutie mai aprinsa sau o cearta, nu este neaparat nevoie sa-ti ceri scuze la nesfarsit. In timp ce il privesti adanc in ochi si iti exprimi regretul pentru cele intamplate, atinge-l cu palma pe genunchi. Acest gest atat de apropiat, il va face sa fie mult mai receptiv la discutie si nu va bate in retragere, chiar daca este suparat rau. Faptul ca te “apleci” in fata lui, il va face sa se simta flatat si iti va accepta scuzele imediat.
Atunci cand este stresat, tensionat si vorbele si incurajarile tale verbale nu-l pot linisti, o simpla mangaiere pe gat sau pe linia cefei il poate scoate fara dubii din starea in care se afla. Daca iti treci degetele prin parul lui, ii vei trezi si mai mult instinctul de protectie, de ingrijire.
Cand vrei sa-i spui ca ai nevoie de el si de sprijinul lui, nu este nevoie sa-i spui asta sau sa te plangi ca o pisicuta nevinovata si neajutorata.
Pune-ti mainile sub palmele lui si da-i de inteles ca te bazezi pe el si ca ai nevoie de protectie si incurajari din partea lui. In felul asta “pescuiesti” si cateva incurajari verbale din partea iubitului tau.
Cand vrei sa-i spui cat de multi il iubesti si cat de mult inseamna pentru tine, tine-i fata intre palmele tale. Aceasta este zona pe care trebuie sa mizezi atunci cand vrei sa exprimi sentimente puternice si profunde persoanei iubite. Mangaierea pe obraz este si ea o modalitate de a exprima afectiunea si felul in care te simti atunci cand esti cu el : fericita!

Citeste si:  Fata nevazuta a casniciei - trezirea la realitate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.