Obiceiuri ale cuplurilor fericite

Succesul dintr-o casnicie se bazeaza pe performanta a cinci obiceiuri.
Obiceiul numarul 1: Isi acorda placere unul altuia
Cuplurile casatorie fericite au un tel comun si anume acela de a-si acorda unul altuia placere. Trebuie sa stai concentrat pe acest tel. Suna destul de simplu, dar poate fi foarte greu de pus in practica.
Pentru doar o singura zi incearca sa mentii o constientizare a tot ce faci.
Pentru a monitoriza ceea ce faci si cum faci, fiecare dintre voi ar trebui sa faca doua liste: una pentru toate lucrurile pe care partenerul tau le face pentru a-ti cauza durere, si alta care identifica ceea ce iti face partenerul sa iti acorde placere. Faceti schimb de liste, si acum stii exact ce anume trebuie sa faci si sa nu faci. Nu mai e nevoie sa ii citesti mintile.
Obiceiul numarul 2: Creaza dragoste satisfacatoare si ritualuri de prietenie
Ritualurile sunt obiceiuri care construiesc si intaresc o relatie. Un cuplu are ritualuri de multumire noaptea atunci cand ajung amandoi acasa.
Obiceiul numarul 3: Creaza un loc sigur pentru a discuta probleme deschis si onest
Relatiile abusive sunt unele in care ti-e teama sa iti exprimi sentimentele si opiniile. Cuplurile casatorite fericite creaza un simt al sigurantei care permite fiecarei persoane sa se simta confortabil exprimandu-si sentimentele, problemele, si disactisfactiilor.
Este normal ca fiecare persoana sa vina intr-o relatie cu anumite asteptari despre cum lucrurile vor fi. Dar fara abilitatea de a comunica si a negocia, aceste probleme devin sursa distrugerii relatiei.
Obiceiul numarul 4: Foloseste aptitudini bune de comunicare pentru a rezolva problemele
Tehnica pe care fiecare cuplu trebuie sa o invete este denumita ” tehnica ascultator-vorbitor”. Problema cu modul in care majoritatea cuplurilor se cearta este ca ei incearca sa gaseasca solutii inainte de a acorda posibilitatea de a spune ceea ce vor sa spuna.
Obiceiul numarul 5: Stati tot timpul cu fata unul la celalalt, decat departe

Citeste si:  Iubirile de-o vara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.