Partenera mea are libidou scazut. Ce pot face?

Daca scanteia din relatia voastra a disparut,  probabil va intrebati „Ce s-a intamplat? De ce a pierdut partenera dvs. interesul pentru intimitate? Ai facut ceva sau  are o problema cu tine? „

S-ar putea totusi  ca lipsa dorintei ei,  sa nu aiba nici o legatura cu relatia voastra si partenera ta ar putea sa se confrunte cu o disfunctie sexuala feminina. Totusi cu o mai buna intelegere a sentimentelor femeilor despre sex si intimitate, ati putea sa reaprindeti dorinta in cuplu. Totusi tebuie sa stim ca „ o problema sexuala” nu inseamna intotdeauna disfunctie sexuala.

Citeste si:  Ai grija: e ceva in neregula cu mine!

In primul rand, sa incepem cu inceputul. Barbatii si femeile difera in raspunsul lor sexual: barbatii sunt mai usor si mai bine excitati prin stimulare vizuala, in timp ce dorinta si excitarea sexuala a femeilor sunt mai putin evidente si se bazeaza mai mult pe stimularea emotionala sau de mediu. Este important sa nu confundati raspunsul sexual mai complex sau mai putin masurabil al femeilor cu disfunctia sexuala.

Citeste si:  De ce mimeaza femeile orgasmul

De altfel, lipsa de dorinta nu este intotdeauna o problema clinica, medicala. Exista situatii in viata unei femei cand nu vrea sex, dar asta nu inseamna ca este disfunctionala. De cele mai multe ori presiunile cotidiene ale muncii, ale familiei si ale altor responsabilitati ar putea fi motivul pentru care femeile au raspuns negativ la intrebarile despre sexul dorit.

Citeste si:  Ce dorinte secrete au barbatii

Disfunctia sexuala la femei poate fi subtila si individualizata spre deosebire de barbati, unde poate fi mai evidenta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.