Relatie sanatoasa

Majoritatea dintre noi au auzit ca oamenii casatoriti sunt mai sanatosi decat atunci cand erau single. Dar noi studii arata faptul ca uniunea noastra conteaza mai mult decat simplul fapt de a fi casatoriti.
Un studiu recent a descoperit faptul ca cuplurile care traiesc intr-o casnicie mizerabila au sanse de 25 de ori mai mari sa sufere de o depresie majora decat cei dintr-o casnicie fericita. Si daca ai suferit un infarct, o casnicie proasta ar putea sa creasca riscul pentru un al doilea infarct.
Perioadele grele fac parte din casnicie. De fapt, primii 5 ani de casnicie se spune ca sunt cei mai stresanti, pe masura ce cuplurile navigheaza tranzitia de la intalniri, isi asuma noi responsabilitati financiare, iau in considerare ideea de a fi parinti, si construiesc o viata impreuna. Iata 4 sfaturi pentru a scapa de stresul acesta si de a imbunatati comunicarea dintre voi doi.
In primul rand, trebuie sa identificati factorii stresanti. Aseaza-te langa partenerul tau si discutati despre ceea ce cauzeaza stres in relatia voastra. Notati-le pe o hartie si imparte-le in doua categorii: ceea ce se afla in controlul tau si ceea ce nu se afla in controlul tau.
Conflictul este normal, o parte inevitabila a oricarei relatii si daca fugi de el, nu il vei rezolva. Dar modul in care lupti conteaza foarte mult.
Cel mai sanatos mod de a te contrazice este sa vezi un argument ca o oportunitate pentru a face lucrurile sa mearga si sa dezvolti aptitudni de comunicare eficiente. Explica cum te simti, cere ceea ce ai nevoie, incurajeaza-ti partenerul sa faca acelasi lucru.
Expertii sunt de acord ca daca aveti o abordare diferita in a cheltui banii, atunci este un factor principal de stres. Apoi fiecare dinte voi ar trebui sa va prioritizati lucrurile si viata.

Citeste si:  Slabiciunile barbatilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.