Sa-i mai acord o ultima sansa

Sunt momente in viata, cand o persoana la care tinem foarte mult si in care avem foarte multa incredere, reuseste sa ne raneasca sentimentele sau chiar sa ne tradeze. Sunt momente grele, peste care este destul de greu sa treci, sa mergi mai departe ca si cum acea persoana nu ar fi existat pentru tine sau ca si cum nimic nu s-ar fi intampat.
Se spune ca sufletul omului este ca o hartie, care odata ce ai mototolit-o nu o mai poti indrepta, nu o mai poti face sa arate la fel. Asa este si cu sufletele noastre: chiar daca iertam, nu putem uita, iar semnele raman adanc impregnate in inima.
Ce sa facem totusi cand vrem sa mai dam o sansa acelei persoane? Cand vrem sa dam un utimatum, sa facem lucrurile sa mearga mai bine ca la inceputuri?
Inainte de a te gandi la aceste lucruri, gandeste-te putin la tine, la voi doi, la cauza care a dus la distrugerea relatiei dintre voi, si cel mai important, intreaba-te in adancul sufletului daca merita acea sansa pe care tu vrei sa o acorzi.
Daca esti sigura ca vrei sa mergi mai departe si sa faci acest lucru, ia in calcul si ideea ca poate cealalta persoana nu va dori sa profite de sansa pe care tu esti dispusa sa o dai, de dragul relatiei de altadata. Poate si el sufera la fel de mult ca tine si considera ca i-ai ranit sentimentele. Asa ca inainte de a deschide subiectul unei noi sanse, mai bine clarificati motivele pentru care s-a ajuns aici si asumati-va reciproc partea de vina. Nu este rusinos sa-ti ceri iertare daca simti ca este cazul, cum nici nu este frumos sa nu accepti niste scuze atunci cand se ofera.
Toti oamenii gresesc si toti avem dreptul la o a doua sansa, indiferent de pacatele sau greselile pe care le-am comis. Femeilor le este mai usor sa ierte, sa accepte si sa recunoasca cand gresesc, pe cand barbatii sunt atat de orgoliosi, incat de multe ori sunt in stare sa renunte, ba chiar sa piarda persoana de langa ei, decat sa-si asume vinovatia.
Viata este prea scurta ca sa traim in ura si dusmanii.. invatati sa iertati..
” Este adevarat ca a ierta din varful buzelor nu este egal cu a ierta din inima. Pentru ca iertarea sa treaca de pe buze la inima este nevoie ca timpul sa vindece rana. Exista timp pentru toate, deci exista si un timp al iertarii, dar trebuie sa-l lasi sa curga normal in a sa clepsidra!” sunt cuvintele Ritei Drumes, o scriitoare de origine romana, ale carei texte te induioseaza de indata ce incepi sa le citesti. Sa incercam sa-i urmam sfatul…si sa lasam timpul sa decida pentru noi..

Citeste si:  Vinovatii si reabilitari. Rewind si repeat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.