Se poarta din nou logodna

Inel de logodna pus pe deget

Ce inseamna, de fapt, sa te logodesti?

Imaginea pe care multi dintre noi o au despre logodna este destul de simplista. El iti ofera un inel de logodna, tu il accepti, il pui pe inelarul de la mana stanga si, gata, sunteti logoditi. Aceasta este insa doar o logodna simbolica. Cea adevarata presupune mersul la biserica, nasi, slujba religioasa, schimb de verighete. Iata ce trebuie sa stii:

Citeste si:  5 probleme ale cuplurilor la inceput de drum, care nu trebuiesc ignorate

Din punct de vedere religios, logodna este o slujba premergatoare cununiei religioase. De obicei se face o data cu cununia, dar poate fi facuta si separat.

Trebuie sa aveti doi martori, considerati si nasi. E bine daca sunt viitorii nasi de cununie, dar, daca nu se poate, pot fi prieteni de-ai vostri apropiati.

Verighetele sunt foarte importante la logodna. Acestea pot fi de argint sau pot fi chiar verighetele de cununie. Preotul vi le va pune pe mana dreapta, acesta fiind semnul distinctiv al persoanelor logodite.

Citeste si:  Cele 7 semne ale unei relatii lungi

Tu trebuie sa ai un buchet de flori, iar nasii cate o lumanare, nu neaparat asa mare ca acelea pentru cununie.

Intre momentul logodnei si cel al casatoriei poate trece destul timp, insa, chiar daca nu exista nici un termen limita, preotii sfatuiesc sa nu fie prea lunga aceasta perioada.

Petrecerea de logodna se desfasoara in general acasa, intr-un cadru restrans, doar cu familia si cativa prieteni apropiati. Acestia pot sa ofere in dar tinerilor logoditi cadouri personale, cum ar fi un album cu scrisori vechi, flori presate, amintiri din concediu sau un suvenir deosebit. Rudele pot oferi cadou obiecte casnice, care sa le fie de folos tinerilor in viata de familie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.