Sexul te scapa de probleme

Se stie ca sexul aduce numai beneficii corpului tau, insa ceea ce nu stii este ca prin sex natura ne manipuleaza: ne ademeneste in al noualea cer cu un scop foarte pragmatic- sa perpetuam specia.
In primul rand, creierul este cel care se simte cel mai bine, acesta fiind intr-o stare de euforie, el fiind cel care produce dopamina si serotonina- hormonii „mesageri” ai placerii. Tot meritul creierului este si eliberarea endorfinelor, care provoaca starea de relaxare favorabila somnului.
Inima este primul organ atins de flacara iubirii si primul beneficiar al activitatii sexuale. Specialistii sustin cu tarie ca bolile de inima se reduc daca ducem o viata sexuala activa. Efortul fizic la care este supus organismul il ajuta sa elimine toxinele, activeaza circulatia venoasa si antreneaza musculatura inimii. In perioada de excitare, cordul urca de la 75 de batai pe minut la peste 100, pentru ca in momentul orgasmului sa inregistreze 180 de batai pe minut. Muschiul inimii trebuie sa lucreze ca sa ramana viguros, iar actul sexual este pentru el gimnastica ideala.
Sexul scade riscul de cancer de prostata
Specialistii sustin ca daca facem sex cel putin de 3 ori pe saptamana, se va reduce riscul aparitiei cancerului de prostata, cea mai frecventa forma de cancer la barbati. Pe de alta parte, cercetarile au demonstrat ca prolemele de erectie pe care le acuza barbatii trecuti de varsta de 40 de ani pot semnala o maladie cardiovasculara, un diabet sau o depresie.
Sexul trateaza si insomniile. Unii mai apuca sa aprinda cate o tigare, dar majoritatea adorm instantaneu. Endorfinele eliberate prin orgasm provoaca instantaneu o relaxare fizica si psihica. Spre iritarea partenerelor lor, campionii la adormit instantaneu sunt barbatii..detaliu ce probeaza superioritatea femeilor.
Prin sex se elimina stresul si se ajunge la valori normale ale tensiunii arteriale.
Sexul reduce cancerul la san. Lumea medicala sustine ca viata sexuala activa „taie” elanul cancerului la san si al fibroamelor uterine. Stimularea mameloanelor si orgasmul elibereaza un hormon- ocitocina- benefic pentru san (el stimuleaza contractia uterina si favorizeaza alaptarea).
Buna dispozitie preia comanda. Tot endorfinele fac jocul: ele gestioneaza stresul, fac uitate supararile, coloreaza viata in roz.
In momentul actului sexual uiti de timiditate, de anxietate sau de nervi. Toate acestea dispar.
Nici depresia nu isi mai are locul. Teama de singuratate sau de esecul social este „samburele” celor mai multe tulburari depresive. Lipsa afectiunii poate fi suplinita, insa, prin actul sexual. Beatitudinea resimtita dupa…panseaza toate ranile morale si sufletesti.
Un cuplu cu o viata sexuala activa este un cuplu care dureaza mai mult. Se spune ca acele cupluri care au o sexualitate infloritoare tin, de regula, piept vremii si vremurilor. Iar partenerii sunt mai sanatosi atat trupeste, cat si sufleteste. Ceea ce va dorim din plin si voua, si „jumatatii” voastre!

Citeste si:  Cum sa avem o viata sentimentala implinita

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.