Simboluri nunta

Simboluri folosite in casatorie
O casatorie reprezinta unirea si contractul legal intre doi oameni aflati intr-o relatie interpersonala, constientizata in multe feluri in functie de cultura oamenilor care sunt casatoriti.Casatoria se considerata a fi, din punct de vedere religios, expresia gratiei divine.Diferitele religii vad casatoria si simbolurile folosite in aceasta in mod diferit.
Ceva vechi si ceva nou
In traditia vestica sunt cateva simboluri care au fost transmise din generatie in generatie.Fraza comuna este”ceva vechi,ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru si o moneda de argint in pantoful ei”. Expresia”ceva vechi” reprezinta conexiunea dintre familia miresei si trecut.Purtarea unei bijuterii de familie sau a unei rochii transmisa de la mama la fiica pot fi de ajuns pentru indeplinirea acestei zical.
„Ceva nou” simbolizeaza un viitor bun si succes in noua viata pentru mireasa si obiectul poate fi o noua rochie.
Ceva imprumutat si ceva albastru
„Ceva imprumutat” sugereaza faptul ca familia si prietenii vor sustine mireasa cand are nevoie de ajutor.O bijuterie sau o batista functioneaza pentru aceasta parte.
„ceva albastru” simbolizeaza loialitatea si lenjeria miresei poate servi acestui scop.
„Moneda de argint” ureaza miresei fericire si bunastare materiala.
Inelele,lumanarile,tinutul mainilor si cupa cu vin
Inele sunt un simbol al angajamentului facut unul fata de altul si schimbul lor sugereaza faptul ca orice slabiciunea a unuia dintre parteneri va fi compensata de taria celuilalt.Lumanarile pot fi tinute de mireasa si mire pentru a-l reperzenta pe Iisus Hristos si „lumina lumii”.Mirii beau vin dintr-o cupa comuna pentru a rememora minunea facuta de Iisus, la nunta din Cana Galilei, cand a schimbat apa in vin.Mirii se tin de mana in timpul slujbei, simbolizand uniunea in fata lui Dumnezeu.
Buchetul si orezul
Traditia buchetului este introdusa in America.Persoana care prinde buchetul va fi urmatoarea persoana care se va casatori.Orez sau confeti vor fi aruncate spre mireasa si mire cand acestia pleaca de la ceremonie.Orezul sugereaza fertilitate.
Rochia si cadourile
Un alt act simbolic : mirele nu trebuie sa vada rochia miresei inainte de nunta si nici chiar mireasa, pana la ceremonie.Pe vremuri, invitatii ofereau mirilor fructe pentru a incuraja fertilitatea, dar traditia a fost inlocuita, invitatii aducand acum daruri.

Citeste si:  Conteaza experienta in dragoste?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.