Timiditatea in cuplu

Timiditatea rezultata din teama sau dorinta caracterizeaza inceputul majoritatii relatiilor sexuale, dar chiar si dupa ce aceasta a fost infranta si relatia a intrat pe un fagas, e posibil ca inhibitia sa impiedice instalarea adevaratei intimitati.
Daca partenerii sunt blocati in sinea lor, fie din teama, fie din dezgust fata de propria sexualitate, sau din lipsa de curaj, de imaginatie sau de cunoastere, ei se pot copula pe toata durata vietii lor conjugale fara sa comunice cu adevarat unul fata de celalalt, si fara sa ajunga vreodata sa-si cunoasca ungherele ascunse si subtilitatile profunde ale personalitatilor lor.
O astfel de situatie poate sa convina anumitor cupluri, dar daca unul dintre parteneri devine mai aventuros, s-ar putea sa caute altundeva stimularea necesara. Adevarata satisfactie nu poate insa sa o dea calatoria incognito pe drumuri paralele, fiind necesara o atitudine deschisa in toate aspectele vietii in doi.
O relatie presupune o comunicare reciproca. Relatia sexuala este, in cazul cel mai fericit, o unire in care simtamintele – fizice si emotionale – sunt impartasite fara oprelisti. Un schimb liber nu poate avea loc daca unul sau ambii parteneri au retineri.

Citeste si:  Fa-ti timp pentru sex

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.