Totul despre masturbare

Masturbarea poate fi definita ca un act de auto-stimulare pentru a cauza excitatia sexuala. Folosirea cuvantului masturbare sugereaza ca o persoana isi manipuleaza organele geniale pana la punctul de placere intensa sau orgasm. Un orgasm este o perioada de excitatie intensa in care muschii genitali intra intr-o serie de contractii de inalta placere sau miscari, si este diferit pentru barbati si femei. Potrivit unui studiu national, 95% dintre barbati si 89% dintre femei spun ca s-au masturbat cel putin o data in viata lor. Pentru adolescenti, 94% dintre baieti si 70% dintre fete admit faptul ca s-au masturbat.
In timp cemasturbarea poate sa implice si o alta persoana, este de obicei un act privat. Potrivit unui program de sanatate, masturbarea este un mod sanatos de a-ti exprima si explora sexualitatea si pentru a te elibera de tensiunea sexuala. Un alt lucru cu care profesionistii in sanatate sunt de acord este acela ca atingerea privata este naturala, un mod normal de a iti explora propriul corp si a exprima sexua.
Inainte sa te masturbezi
Nu exista efecte negative ale masturbarii. De fapt, nu exista nici un fel de pericol de sarcina sau de a contacta boli, asa cum se intampla in cazul in care este implicat un partener. Totusi, masturbarea frecventa poate cauza iritatii, asa ca ia in considerare un lubrifiant.
Exista masturbarea cronica sau compulsiva. Daca masturbarea intervine cu scoala, munca sau alte aspecte ale vietii tale sociale, atunci vei vrea sa iei in considerare sa vorbesti cu cineva pentru a afla de ce o faci atat de des.

Citeste si:  Tratare vagin uscat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.