8 „Ingrediente” pentru o relatie solida

 

„O relatie, ca si o planta, nu trebuie lasata sa se usuce. Ca nu mai inverzeste. Timpul inapoi nu se intoarce. Degeaba incerci sa animezi o relatie cand ea este moarta.” Aurora Liiceanu

Avem poate prea putine informatii si poate prea putina educatie in ceea ce priveste relatiile in cuplu si nu de putine ori, ne simtim tradati, raniti, neintelesi, de-o potriva barbati si femei. Cum putem totusi sa avem o relatie solida, de care sa ne ingrijim ca ea  sa nu se usuce”? Aparent, reteta este simpla si psihologii spun ca daca exista aceste „ingrediente” si iubire, relatiile nu au cum sa esueze.

Citeste si:  Traditiile din familiile noastre

Care sunt acele „ingrediente” necesare unei relatii sanatoase?

Increderea pare a fi unul dintre cei mai importanti factori intr-o relatie. Daca nu aveti incredere in persoana cu care va aflati, probabil ca aceasta nu este o relatie sanatoasa si stabila si, probabil, va simtiti nesigur in legatura cu aceasta. Increderea devine mai puternica in timp si cu siguranta ea se construieste. Atunci cand exista lipsa de incredere la inceputul relatiei inseamna ca trebuie sa facem ceva. Sa comunicam mai mult, sa-l intelegem pe celalalt si sa stbilim impreuna cu partenerul nostru ce este de facut.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.