Avortul..crima sau nu?

Dilatarea si chiuretajul
Acest lucru este similar cu o procedura de aspiratie, cu exceptia unei chiurete, un cutit de otel in forma de bucla este introdus in uter. Copilul si placenta sunt taiate in bucati si scoase intr-un „bazin”. Sangerarea este abundenta, de obicei prin aceasta metoda.

Dilatarea si evacuarea (D si E)
Acest tip de avort se face dupa a treia lunade sarcina. Cervixul trebuie dilatat inainte de avort. Un instrument de tip cleste se introduce prin cervix in uter. Avortul apuca apoi un picior, un brat sau o alta parte a copilului si, cu o miscare de rasucire, il rupe din corp. Aceasta continua pana cand ramane doar capul.

In cele din urma, craniul este zdrobit si scos afara. Asistenta trebuie sa reasamblate partile corpului pentru a fi siguri ca toate au fost indepartate.

 Avort produs cu ajutorul hormonului Prostaglandin
Prostaglandina este un hormon care induce travaliul. De obicei, bebelusul moare din pricina expulzarii. Cu toate acestea, daca copilul este destul de mare, se va naste in viata Aceasta se numeste o „complicatie”. Pentru a preveni acest lucru, unii doctori folosesc ultrasunete pentru ai indruma in timp ce injecteaza un medicament care ucide fatul in inima copilului nenascut. Apoi administreaza prostaglandina si se elibereaza un copil mort. Acest tip de avort se utilizeaza in cazul sarcinilor aflate in al treilea trimestru sau mai mare.

(sursa. www.abortionfacts.com)

Citeste si:  Vrea sa-mi pun silicoane

Avortul este numit „alegere”, dar cu siguranta nu va fi niciodata o alegere usoara si nici nu vom putea stabili niciunul dintre noi daca este o alegere „corecta”. Dar, alegerea corecta pe care o putem face toti, toate, este ca atunci cand nu ne dorim un copil, sa folosim metode contraceptive, pentru a nu ajunge mai tarziu la avort.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.