Ce nu mi-a spus nimeni despre depresia postnatala

Dupa ce am nascut, am avut multiple modificari ale organismului meu dar, cred ca cea mai suparatoare pentru mine, era faptul ca simteam starile, trairile la o intensitate foarte mare si cele pozitive si cele negative. Bineinteles, ca am spus ca acest lucru este normal datorita modificarilor hormonale, grijei pe care o aveam pentru copil, etc. Incepuse sa imi dea lacrimile la orice traire mai intensa. Nu puteam sa am o discutie, pe o tema mai sensibila fara sa plang. (indiferent daca era ceva de bine sau de rau). S-au adaugat nopti de nesomn si indiferent daca copilul meu dormea sau nu, eu aveam un „somn de veghe”. Mereu, imi spuneam ca aceasta este viata de mama, „incurajata” si de ideile celor din jur, care imi povesteau ca asa erau si ele cand erau mame. Nu mi-am neglijat copilul sau nu am cazut, in stari  in care sa nu imi vad copilul. Eram mereu acolo, cu el…numai ca nu mai eram eu. Numai ca nimeni, nu poate intelege mai bine decat tine, trairile si intensitatea trairilor tale si indiferent ce spun ceilalti tu te cunosti cel mai bine.

Citeste si:  Somnul de dupa-amiaza te protejeaza de boli cardiace

Au inceput crizele de tantrum, virozele, etc (care sunt foarte prezente, in ziua de astazi la copii) iar eu incet, incet am inceput sa ma pierd…Vedeam ca se intampla ceva cu mine dar, nu stiam ce. Au inceput atacurile de panica, cu care m-am luptat aproape 1 an. Ultimul l-am „experimentat” cu copilul de mana la un loc de joaca si atunci am spus ca trebuie  sa cer ajutorul unui specialist pentru ca ceva nu este asa cum trebuie. E normal sa fii obosit dar, nu sa cazi din picioare..E normal sa ai temeri, dar cand ele iti afecteaza intreaga viata, nu te mai poti bucura de ceea ce iubesti mai mult, copilul tau.

Citeste si:  Reinjectarea cu grasime proprie, ultima tendinta in chirurgia estetica

De cele, mai multe ori ajutorul trebuie sa ni-l gasim singure, pentru ca cei din familie sunt atat de concentrati pe noul membru al familiei, incat noi aproape devenim „invizibile”. Asa ca sfatul meu este atunci cand vedeti ca ceva nu este in regula cu voi, sa va vedeti cu un specialist. Daca sunteti ok, el o sa stie mai bine decat cei apropiati.

Citeste si:  Nanosferele - tehnologie revolutionara in tratarea leziunilor maduvei spinale

 


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.