Copiii agresivi si lipsa emotiilor

Agresivitatea la copii

Parintii si copiii au fost observati discret, prin intermediul camerelor video si oglinzilor duble, in timp ce se jucau sau discutau liber intr-o incapere echipata cu mobilier si jucarii. Ulterior, mamele au fost instruite prin telefon sa priveasca in ochii copilului si sa-si exprime dragostea si afectiunea, asa cum le venea natural sa o faca.

Citeste si:  Deficitul de personal si migratia personalului medical

Rezultatele observatiei au aratat ca acei copii diagnosticati cu tulburare de comportament antisocial manifestau o capacitate mai scazuta de a raspunde afectiunii parintelui aflat in incapere, comparativ cu copiii din grupul de control. Mai mult decat atat, cei cu un comportament „rece” au prezentat un interes foarte scazut pentru a se uita la randul lor in ochii mamelor sau a le arate acestora afectiune.

Citeste si:  Clasamentul celor mai hranitoare alimente

„In prezent tratamentul pentru tulburarea de comportament antisocial este mai degraba empiric, bazandu-se pe strategii pozitive de parenting, insa rezultatele studiului sugereaza ca trebuie luate in considerare diferentele dintre capacitatea de exprimare emotionala a copiilor”, a concluzionat autorul studiului.

 


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.