Da-i copilului tau aripi si radacini

Copil cu aripi

Pentru a se putea bucura de independenta la maturitate, este necesar ca, in fiecare etapa de viata, sa ii oferiti posibilitatea de a o dezvolta.

In cazul bebelusilor, independenta se poate antrena lasandu-i sa isi aduca singuri anumite jucarii din imediata apropiere. O alta varianta ar fi sa ii asezati in patut inainte de a adormi. Treptat ei vor invata sa adoarma si singuri.

Citeste si:  Vacante de vis pentru cupluri, in Europa

Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani este benefic ca, in anumite zile, sa le oferiti ocazia de a-si alege singuri felurile de mancare, pentru masa principala. Pe masura ce acestia vor creste, solicitati-le ajutorul la prepararea acestora. De asemenea, un efect pozitiv are si implicarea lor in alegerea hainelor pe care le vor purta, a jocurilor potrivite varstei lor etc.

Citeste si:  Masaj anticelulitic prin reflexoterapie

La varsta prescolara, incurajati copii sa isi aleaga hainele si sa se imbrace singuri si fiti deosebit de rabdatori atunci cand si le vor schimba, de cateva ori pe zi, deoarece aceasta este o expresie a independentei lor. Implicati-i in efectuarea curateniei, oferindu-Ie ca „teren” spatiul lor de joaca. Oferiti-le zilnic noi posibilitati de dezvoltare a abilitatilor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.