Da-i copilului tau aripi si radacini

Copil cu aripi

Copiii de varsta scolara doresc sa li se acorde mai multe responsabilitati. Implicati-i in activitatile casnice (pot da cu aspiratorul sau pot sterge praful), invatati-i sa isi pregateasca anumite feluri de mancare, cum sa isi monitorizeze timpul petrecut la televizor sau in fata calculatorului. Solicitati-le permanent pareri pe care si le pot formula despre mediul scolar. De asemenea, in timp, invatati-i sa se trezeasca singuri pentru a merge la scoala. Un bun inceput ar fi cumpararea unui ceas cu alarma, special pentru ei.

Citeste si:  Coafuri par scurt - tips & tricks

In ceea ce-i priveste pe adolescenti – vor participa, in limita timpului disponibil, la pregatirea mesei, la curatenie si se vor ocupa personal de spalarea lucrurilor personale. Sunt recomandate temele de discutie referitoare la „capcanele” internetului, viata sexuala, relatii interumane, socializare, empatie, gestionarea conflictelor etc, purtand conversatii oneste si deschise cu acestia.

Citeste si:  Ajuta-ti organismul cand este supus la stres si consuma nuci

Pe parcursul acestui demers etapizat este important sa ii lasati pe copii si sa greseasca pentru a invata din propriile lor greseli dar, in tot acest timp aveti grija sa vada in dvs., atat un parinte, cat si un bun prieten, care sa le fie alaturi si care sa ii sustina neconditionat.

Citeste si:  Ce nume se sarbatoresc de sf Ilie?

 


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.