Infertilitatea si pierderea unei sarcini

Trebuie sa intelegem atunci cand avem asemenea experiente nedorite ca emotiile simtite sunt similare cu cele ale persoanelor care au pierdut pe cineva drag in urma decesului.   Emotiile pe care le simtite sunt: soc, jelire, depresie, furie, frustrare, pierderea increderii in sine si pierderea controlului si sunt greu de inteles de catre cei care nu au trecut prin asa ceva. De multe ori, familia (fara sa vrea) pune si mai multa presiune incercand sa ofere ajutor, ceea ce duce la agravarea starii celui aflat in suferinta si respectiv a cuplului.

Citeste si:  Sa intelegem mai bine crizele de tantrum (de furie) la copii

O relatie buna cu partenerul, exprimarea emotiilor si discutia cu un psiholog poate ajuta o persoana, un cuplu,  sa treaca  peste aceasta perioada grea. Cunosc pesoane care au reusit sa aiba un copil dupa mai multe fertilizari si care spun ca Minunea din viata lor de azi, merita toata suferinta. Altele, dupa mai multe fertilizari nereusite au renuntat si au inteles, cu ajutorul unui psiholog ca pot sa fie persoane implinite si fara a da nastere unui copil, ca pur si simplu unora le este scris sa aiba un copil, altora nu, si ei nu au nici o vina pentru acest lucru.

Citeste si:  Problemele cuplurilor, bagate sub covor

Daca ati trecut prin asemenea experiente poate le impartasiti cu noi, pentru ca sunt foarte multe femei, cupluri, care astazi trec prin aceasta experienta traumatizanta si cred ca desi fiecare dintre noi este diferit, putem invata din experienta fiecaruia. Spuneti-ne cum ati rezistat sa treceti prin asa ceva?

http://sanatate.flu.ro/calculator/calendar-fertilitate/

 


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.