STOP! Nu va folositi copilului ca „arma” intr-un divort

Ce simte un copil cand parintii sai se separa?

Un sentiment de pierdere – separarea de un parinte poate insemna pentru un copil nu numai pierderea unei case ci, pierderea unui intreg mod de viata

O familie necunoscuta. Se intampla, destul de des ca unul dintre parteneri sau ambii parteneri sa isi refaca viata cu o alta persoana. Pentru un copil celalalt partener este un „necunoscut”.

Citeste si:  De ce sa aleg Implantul Dentar, pentru sanatatea mea?

Teama de a fi lasat singur – daca un parinte a plecat, poate si  celalalt  parinte sa faca acelasi lucru.

Sa se simta furios pe unul sau ambii parinti pentru ruperea  relatiei.

Cei mai multi copii se simt vinovati de faptul ca au cauzat separarea parinteasca.

Respins si nesigur

Chiar daca relatia parinteasca a fost foarte tensionata sau violenta, copiii ar putea avea in continuare sentimente amestecate cu privire la separare. Multi copii au o dorinta, pe care care o duc si in viata lor de adult, ca parintii lor sa fie iar impreuna.

Citeste si:  5 Mituri neadevarate despre fertilitate

Oricat ar fi gresit in relatie, ambii parinti au inca un rol foarte important de jucat in viata copilului lor.  Daca la toate sentimentele acestea negative,  care sunt greu de suportat si de un adult, mai adaugam si sentimentul de a se simti sfasiat intre ambii parinti…este mult prea mult si nu este de mirare ca acest fapt lasa urme adanci in sufletul unui copil care apoi devine un adult cu diverse probleme de relationare, de exprimare a iubirii, etc. Cu toate acestea, copiii parintilor manipulativi pot fi ajutati cu interventii adecvate.

Citeste si:  Invata sa iti controlezi furia

 


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.