Stresul si infertilitatea

De asemenea, si in ceea ce ii priveste pe barbati studiile arata ca stresul poate afecta, de asemenea, nivelul de testosteron si productia de spermatozoizi.

Stresul poate avea un impact asupra altor aspecte ale fertilitatii dincolo de ovulatie, inclusiv problemele legate de fertilizare si implantarea ovulului in uter. Un studiu realizat de cercetatorii israelieni a testat daca ajutorul acordat femeilor pentru depresie in timp ce se afla in FIV ar putea influenta rata de succes. Ei au descoperit ca femeile care au fost distrate de catre un clovn dupa ce au primit tratamentul (rasul este o „suzeta” cunoscuta pentru stres) au avut mai multe sanse in conceperea unui copil.

Citeste si:  Factorii care contribuie la ingrasare - identificati

Poate cauza infertilitate stresul?

„Majoritatea persoanelor care nu pot ramane insarcinate au o afectiune fizica reala”, spune dr. Domar din Boston. „Dar, dupa fiecare luna care trece, stresul, anxietatea si depresia se intalnesc adesea. Deci, chiar daca cauza fizica a infertilitatii este tratata medical – sa spunem, chirurgie pentru endometrioza – este posibil ca nivelurile ridicate de stres sa poata inca ingreuna conceperea unui copil.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.