Stresul si infertilitatea

Cum pot reduce stresul legat de infertilitate?

Tot ceea ce va ajuta este sa va relaxati si  iar sa va relaxati!  Cititi o carte, faceti-va o pedichiura, intalniti-va cu cei mai buni, mergeti la cumparaturi … Se pare ca practicarea de yoga are un efect pozitiv asupra organismului si reducerii stresului legat de infertiliate. La fel, un impact foarte bun asupra reducerii stresului este sa va culcati mai devreme.

Citeste si:  Remedii naturiste pentru arsuri si taieturi

Faceti sex – dar nu pentru a concepe un copil. Deoarece stresul legat de fertilitate are un impact asupra dvs. si a partenerului dvs., este normal ca viata sexuala sa inceapa sa se simta mai mult ca un proiect stiintific. Faceti sex cu partenerul vostru  doar pentru distractie si intimitate.

Infertilitate

Tineti un jurnal pentru a reduce stresul. Punerea ingrijorarilor pe hartie este una dintre cele mai bune modalitati de a obtine o perspectiva si de a va simti ca si cum iti poti controla problemele. Scrierea intr-un jurnal in mod regulat, chiar si pentru cateva minute pe zi, va poate ajuta sa va simtiti mai pozitivi si mai putin ingrijorati de ceea ce va deranjeaza.

Citeste si:  Sapte metode de a trata sindromul premenstrual

Vorbeste cu un profesionist. Daca inca mai simti ca nu-ti poti controla stresul, sau ai tendinta de a fi predispus la perioade extinse de anxietate sau sentimente de deznadejde, tristete sau ambivalenta totala care nu va disparea, gandeste-te sa vezi un psiholog sau psihiatru care  este familiarizat cu oameni cu probleme de infertilitate.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.