Cum sa faci piftie de Craciun!

Deoarece este sezonul acestor mancaruri, in sfarsit temperatura a scazut, vreau sa va spun cum sa faceti piftie!
Sunt convinsa ca va place si credeti ca e apanajul bunicii! Ei bine nu, se face extraordinar de usor!

Mergeti la magazin si cumparati doua urechi de porc, doua picioare de porc si cam 300 de grame de carne de porc. Se poate pune si carne de pui sau de curcan. Depinde de zona din care sunteti.

Citeste si:  Camera copilului

Spalati-le pe toate si intr-o oala mare, de cca 10 litri, puneti-le la fiert. Pe toate.
Poate ca singura problema este aceasta, trebuie lasate la fiert (foc potrivit) cam 3-4 ore, pana gand apa devine o zeama… lipicioasa la atingere. Practic vi se lipesc degetele daca incercati sa o atingeti. De asemenea, carnea trebuie sa se ia mai mult singura de pe oase. Puneti sare dupa gust si usturoi pisat. Cateva boabe de piper nu strica.

Citeste si:  Gratarele de pui

Dupa ce carnea a fiert foarte foarte bine, scoteti-o din oala, lasati-o putin sa se raceasca si incepeti sa dezosati.

Carnea se ia de pe oase si se rupe in fasii, dupa care puneti in mod echitabil in fiecare vas.

Turnati zeama din oala in fiecare recipient. Daca nu sunteti sigure ca a fiert suficient de mult incat sa se transforme in masa consistenta, puteti sa adaugati un pliculet de gelatina. Aceste pliculete se gasesc in orice magazin.

Citeste si:  Greseli alimentare

Dupa ce ati umplut castroanele cu zeama, le puneti undeva la rece. De preferat temperatura de afara, nu in frigider. In cateva ore, ar trebui sa savurati o piftie minunata si sa va sunati bunica, sa o faceti fericita!

Hm… pofta buna!


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.