fbpx

De ce mergem la nutritionist?

Please select a featured image for your post

Mersul la nutritionist pare o activitate cam fara rost avand in vedere sutele de diete care circula prin reviste, pe internet si printre cunoscuti, trebuie insa sa-i acordam importanta cuvenita pentru ca in ceea ce priveste sanatatea noastra nu putem fi superficiali. Chiar daca dietele din reviste ne promit sa slabim rapid kilograme bune, nu ne spun ca in urma unei diete drastice, organismul nostru poate ramane cu carente de tot felul, putem sa ne ingrasam la loc daca nu chiar mai mult. Ideea de baza este ca asa cum mergem la doctor cand avem o problema, trebuie sa mergem la medicul nutritionist atunci cand avem o problema legata de greutate sau nutritie. Cand si de ce apelam la nutritionist? Daca ti se parea neclar motivul pentru care ar trebui sa mergi la nutritionist iti sugeram sa ii faci o vizita atunci cand ai probleme cu greutatea si acest fapt iti afecteaza nu doar imaginea ci si starea generala de sanatate, sau pur si simplu atunci cand vrei sa mananci sanatos si nu stii de unde sa incepi. Nutritionistii pornesc de la ideea ca fiecare organism este unic, asa ca in functie de problemele specifice nutritionistul iti recomanda o dieta care sa ti se potriveasca. De exemplu, daca ai o gastrita hiperacida, e clar ca o dieta pe baza de citrice pe care o citesti intr-o revista, poate sa-ti faca mai mult rau decat bine.
Citeste si:  Dureri de spate
Ce se intampla in cadrul vizitei la nutritionist? Cabinetul nutritionistului este locul in care nu trebuie sa ai nici un fel de retinere. Fii corecta fata de tine insati si fata de specialist, nu ii ascunde greutatea ta, problemele de sanatate sau orice alte detalii importante. Avand cat mai mult detalii despre starea ta generala, nutritionistul iti recomanda dieta personalizata. Este cel mai bine sa te prezinti la control avand analizele facute la zi, astfel incat nutritionistul sa poate face o scurta evaluare a starii tale de sanatate, sa vada eventualele deficituri si sa prescrie o dieta care sa ti se potriveasca perfect.
Citeste si:  Detectia virusului HPV
Cam ce ne intreaba nutritionistul? In primul rand se va completa o fisa ca si cea de la spital, continand datele personale, antecedentele medicale si antecedentele medicale din familie, pentru a determina daca sunteti predispusi spre anumite boli. Apoi vor urma intrebarile putin mai personale, legate de stilul de viata, sedentarism, tipul de munca pe care il prestati, bugetul general pe care il aveti la dispozitie, alimentele preferate sau alimentele pe care nu le consumati. In urma acestei prime discutii, nutritionistul iti va da cateva linii generale pe care trebuie sa le urmezi iar in cazul in care ai multe kilograme de dat jos, cu siguranta iti va prescrie o dieta specifica. Vizita la nutritionist nu este o experienta unica, cu siguranta va trebui sa revii la mai multe controale, fie pentru a monitoriza evolutia greutatii tale, fie pentru a primi o noua dieta in cazul dietelor in mai multe etape, fie pentru a schimba dieta atunci cand ea nu da rezultate. Pentru multe persoane este destul de dificil sa urmeze aceeasi dieta saptamanal, asa ca nutritionistul o va schimba cel putin o data la doua saptamani pentru a se asigura ca monotonia nu il face pe pacient sa renunte la dieta.
Citeste si:  Osteoporoza, prevenita cu ulei de peste inca din tinerete
In general dietele primite de la nutritionisti nu sunt atat de drastice ca si cele pe care le citesti pe internet si asta pentru ca au trei mese pe zi si cu siguranta iti permit si gustari intre mese. Ideea este sa slabesti pana la 2,5 kilograme pe saptamana atunci cand tii dieta fara a face miscare si pana la 4 kilograme pe saptamana atunci cand dieta este asociata cu sport.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.