fbpx

Despre fidelitatea in cuplu

Please select a featured image for your post

Mai nou, se pare ca fidelitatea in cuplu a ajuns la categoria subiecte utopice si SF si asta pentru ca societatea in care traim si noi insine ne-am schimbat atat de mult, incat fidelitatea s-a transformat din piatra de temelie a cuplului intr-un apendice, uneori deloc necesar unei relatii. Cum s-a ajuns aici? De ce sa fim fideli? De ca sa nu fin fideli? Intrebari multe, raspunsuri si pareri pe masura – eu am sa vi le exprim pe ale mele personale si va invit sa comentati/completati acolo unde este cazul.

Mi-e dor de „vremea bunicii”…cand fara fidelitatea nu se concepea o relatie, cand dragostea in afara casatoriei era nu doar vazut rau de ochii societatii, dar era chiar neinteresanta. Femeile isi doreau sa fie mama si sotii, fara a face din asta neaparat u scop in viata. Insa un lucru imi este cert: pentru majoritatea cuplurilor din vremea aceea, partenerul de viata, o data ales, era pentru totdeauna, cu mici variatiuni insa destul de rare. In general ne vedem bunicii inca iubindu-se la 70 de ani, inca tinandu-se de mana in parc si atunci cand unul dintre ei trece in nefiinta vedem o durere sfasietoare in ochii celui ramas, ca si cum viata s-ar fi oprit in loc in acea clipa si tot ce urmeaza este o lunga agonie pana la clipa revederii cu persoana iubita. Si cand vezi asa ceva, cum te poti gandi la infidelitatea? Problemele de genul barbatilor fustangii si a femeilor glumete erau si atunci, insa mai putin ca si acum, sunt convinsa.

Citeste si:  Pauza in relatii buna sau nu?
Bunicii nu ii place „vremea mea” si pe buna dreptate, cred. Am ajuns sa traim „vremuri tulburi” in care fidelitatea e privita in curand ca o anomalie si asta ne e confirmat de „Tradati in dragoste” si „Test de fidelitate”..or fi ele emisiuni regizate dar tot se bazeaza pe realitatea zilelor noastre. Azi e trendy sa ai iubit si sa iesi cu un altul pe ascuns, esti smecher daca poti sa iti inseli nevasta fara sa te prinda si esti macho daca reusesti sau ai trei iubite in acelasi timp. Nu e tot timpul asa, uneori cuplurile rezista mult si bine impreuna, insa tocmai asta e problema, ca tentatiile sunt atat de mari incat infidelitatea poate aparea oricand, chiar si dupa ani de zile de relatie stabila.

Citeste si:  Cateva reguli de supravietuire in jungla concubinajului
Citind cele scrise mai sus, vei spune „mie nu mi se poate intampla niciodata” insa vorba americanului, „never say never”, nu baga mana in foc nici pentru partenerul tau, dar nici pentru tine. Asta nu inseamna sa o dam in paranoia si sa consideram a ne inseama la tot pasul, ci sa realizam ca basmele din vremea bunicii au ramas basme si putini dintre noi, poate cei alesi, mai traiesc impreuna fericiti pana la adancul batranetii.

De ce merita sa fii fidel? Pentru ca o relatie creste in timp. Sarind din floare in floare a slabe sanse sa ajungi sa cunosti o persoana in adevaratul sens al cuvanului si iti va fi mult mai greu sa iti gasesti jumatatea, presupunand ca exista una, sau persoana potrivita, parca suna mai ok. Merita sa fii fidel pentru ca te bucuri, pe sistemul 2 in 1, de o minunata relatie de iubire, dublata de una si mai minunata de prietenie. Merita pentru ca stii ca in orice clipa ai pe cineva alaturi, ca indiferent cat de greu devine totul, ai un umar care sa ridice greutatea alaturi de tine.

Citeste si:  Conflictele din relatii au efecte negative
De ce sa nu fii fidel? Ehe, petrecaretii stiu de ce! Pentru ca relatia de cuplu iti impune responsabilitate si nu ma refer aici la faptul ca nu poti iesi in club sau la shopping cu fetele, ci la faptul ca oarecum eti responsabil pentru celalalt, pentru sentimentele lui si chiar nu iti mai poti permite sa zburzi ca un fluturas printre flori. Sau cel putin asa ar trebui sa fie…

4 Comentarii
  1. Fidelitatea, incredere, sinceritatea si comunicarea sunt cele mai importante intr-o relatie, ele fiind cele care ii dau viata iubirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.