fbpx

Dieta in culori

Poti sa urmezi o dieta pentru slabit si in acelasi timp sa ai grija de imunitatea organismului, pentru a te feri de boli. Tot ce trebuie sa faci este sa pui pe masa alimentele potrivite, adica cele care au putine calorii si intaresc rezistenta corpului. Cum recunosti aceste alimente, adevarati aliati ai sanatatii? Simplu: dupa culoare!

Alimentele rosii te ajuta sa iti mentii tineretea, cele albe intaresc organismul, cele galbene te protejeaza impotriva celulitei si exemplele pot continua. Tot ce trebuie sa faci este sa le alternezi in timpul saptamanii pentru a slabi si a te simti mereu in forma.

Conform specialistilor americani in nutritie, cei mai multi fitopigmenti (substante responsabile de culoarea alimentelor) s-au dovedit utili pentru protejarea organismului impotriva bolilor:

verde: protejeaza membranele celulelor si combate gripa;
alb: protejeaza pielea si regleaza presiunea sangelui;
rosu: ingreuneaza procesul de imbatranire a organismului;
violet: purifica epiderma si curata intestinele;
galben: alimentele de culoare galbena actioneaza impotriva celulitei si imbunatatesc digestia;
portocaliu: mentine pielea compacta, imbunatateste vederea si previne raceala.

Pentru a te bucura de beneficiile fitopigmentilor, iti propunem o dieta plina de culoare:

La micul dejun alterneaza urmatoarele doua variante:
200 ml suc de portocale rosii, 50 g paine integrala, o lingura de marmelada sau miere, un ceai verde si
200 ml suc de morcov, 100 ml iaurt sau lapte, 20 g biscuiti integrali.

Luni – „Meniu verde”

Pranz: un bol de crema de mazare cu 100 g parmezan; o omleta din doua oua si 100 g anghinare; 50 g paine integrala; 1 kiwi.
Cina: 300 g broccoli fierti cu 2 linguri de ulei de masline; 30 g paine integrala; 1 mar.

Citeste si:  Inlocuiti grasimile rele din alimentatie cu cele esentiale

Marti – „Meniu alb”

Pranz: 300 g salata de conopida, praz, 1 ou fiert, 50 g parmezan, marar si 2 linguri de ulei de masline; 30 g paine integrala; 100 g struguri albi.
Cina: 50 g paste fierte cu usturoi si 2 linguri de ulei de masline; 300 g ceapa alba fiarta cu putin otet si ulei de masline; 30 g paine integrala; 1 banana.

Miercuri – „Meniu rosu”

Pranz: 50 g pulpa de rosii cu 2 linguri de ulei de masline; 100 g piept de pui la gratar cu o lingura de ketchup; 30 g paine integrala; 1 mar rosu.
Cina: 300 g salata de ridichi si de rosii cu 2 linguri de ulei de masline; 30 g paine integrala; 100 g struguri rosii.

Joi – „Meniu violet”

Pranz: 50 g orez cu 50 g prune uscate; 100 g tofu
Cina: 150g filet de vita la gratar; 300 g vinete si ceapa rosie la gratar cu 3 linguri de ulei de masline; 50 g paine integrala; o para.

Citeste si:  Medicina personalizata: o realitate pentru Roche la ASCO 2011

Vineri – „Meniu galben”

Pranz: 50 g orez cu 100 g ardei gras; 30 g paine integrala; un ceai de lamaie cu o lingurita de zahar
Cina: 200g somon la gratar cu lamaie; 100 g salata de laptuci cu o lingura de ulei de masline; 30 g paine integrala; 200 g ananas.

Sambata – „Meniu portocaliu”

Pranz: 200 g morcov cu 100 g branza si 2 linguri de ulei de masline; 50 g paine integrala; o mandarina.
Cina: 200 g creveti fierti cu o lingura de ulei de masline; 50 g orez cu 100 g dovleac si 40 g sunca de Praga; 30 g paine integrala; o portocala.

Duminica repeta meniul din ziua care ti-a placut cel mai mult.

Va doresc sa va bucurati de culoare!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.