fbpx

Diete de slabit in timpul sarcinii?

Se stie dintotdeauna, sarcina face orice femeie mult mai frumoasa. Are totusi si un mic neajuns: aproape fara exceptie, vine cu multe, adesea mult prea multe kilograme in plus. De cele mai multe ori, chiar medicii recomanda pacientelor sa-si tina greutatea sub control, orice exces riscand sa dauneze atat sanatatii copilului, cat si a mamei. Este, totusi, momentul unei diete alimentare acum?

In general, femeile insarcinate iau 10-15 kilograme in plus de-a lungul celor noua luni. Mare parte din aceasta greutate se datoreaza fluidului amniotic si placentei, iar restul se disipa, de cele mai multe ori, in anul imediat urmator nasterii. Exista insa cazuri, si nu putine, in care aceasta greutate asa-zis „normala” este depasita, iar viitoarele mame incep sa ia in considerarea urmarea unor regimuri alimentare .

Citeste si:  GSK lanseaza o noua crema adeziva pentru proteze dentare: Corega Ultra Fixare, fara zinc

„Nu le recomand niciodata o asemenea masura pacientelor mele”, spune Jennifer Shu, pediatru si autor al catorva carti pe tema regimului nutritional in timpul sarcinii. „Din fericire, copiii au un sistem fantastic de a atrage substantele de care au nevoie din organism, asa ca orice diete de slabit fac rau mai degraba mamei decat fetusului. Totusi, daca mama insista sa nu se hraneasca suficient, exista riscul unei dezvoltari precare a copilului, mai ales in primii ani de viata.”

Citeste si:  De la femeie la mama

Potrivit medicului, cea mai logica solutie este amanarea oricaror idei privind unele diete de slabit sau altele pentru finalul perioadei alaptatului. „De chinuit sa dati jos kilogramele va veti chinui oricum, mai bine nu primejduiti in niciun fel sanatatea copilului. Ce puteti face insa in cele noua luni este sa va creati un sistem sanatos de alimentatie care, chiar daca nu-si va arata rezultatele pe loc (in final, in timpul sarcinii metabolismul incetineste considerabil), se va dovedi satisfacator in perioada ulterioara. ”

Un element pe care orice viitoare mama trebuie sa-l aiba in vedere atunci cand devine excesiv de ingrijorata cu privire la propriile kilograme este ca greutatea din timpul sarcinii este vitala pentru acumularea grasimii necesare alaptarii fatului.

3 Comentarii
  1. Va trebui să mănânci cât mai sănătos pe durata sarcinii, spre binele tău, al copilului tău încă nenăscut şi respectiv sugarul de mai târziu.

    Un lucru trebuie ştiut: că nu trebuie să mănânci cât pentru doi.

    Un regim alimentar sănătos îţi va da sentimentul că ai făcut tot ceea ce trebuie pentru tine şi copilul tău. Te va asigura şi că luarea în greutate va fi în limitele normale (între 9 şi 13 kg).

  2. Nu sunt de acord cu dieta pe parcursul sarcinii. Da, este esential sa mananci sanatos si sa ai un regim echilibrat dar sub nicio forma sa tii un regim alimentar. Vei avea tot timpul dupa nastere sa slabesti asa ca nu este o drama reala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.