fbpx

Dietele sarace in carbohidrati

Please select a featured image for your post

Multe persoane care s-au angajat in lupta cu kilogramele si cauta diete care sa li se potriveasca, isi indreapta atentia spre dietele sarace in grasimi si carbohidrati si majoritatea celor care le incearca observa rezultatele destul de rapid. Problema acestor diete este ca sunt destul de greu de uramt, fiind percepute ca foarte restrictive de catre cei care in mod normal au o alimentatie bazata pe dulciuri, paste fainoase sau prajeli. Pentru a avea succes, trebuie sa intelegeti insa ce presupune o astfel de diata saraca in carbohidrati si sa cunoasteti cateva ponturi care sa va ajute sa o duceti la bun sfarsit. Fructele care contin cantitati mici de zahar. Fructele sunt indicate in general in toate curele de slabire, insa atunci cand urmati o dieta saraca in carbohidrati, trebuie sa alegeti fructele care nu contin foarte mult zahar. Un plus este si faptul ca aceste fructe sunt foarte bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, asa ca aduc foarte multe beneficii organismului, insa un aport caloric scazut. Astfel de fructe sunt in general fructele de padure: afine, merisoare, zmeura, rubarba dar si citricele de tot felul. Consumati fructele pe post de gustari atunci cand simtiti ca va copleseste foamea. Este foarte important ca aceste fructe sa fie o pare a meniului la micul dejun si cina si sa constituie 1-2 gustari in fiecare zi.
Citeste si:  Case ecologice - noul trend
Legumele indicate intr-o dieta low-carb. Desi cartofii sunt dintre legumele pe care le preferam ca si garnituri alaturi de carne, au un indice caloric ridicat, fiind foarte bogati in carbohidrati. Exista insa o sumenedenie de alte legume, la fel de gustoase, care pot compensa garniturile ce contin carbihidrati. Cele mai indicate sunt sparanghelul, spanacul si in general legumele cu frunze verzi, cum ar fi varza de diverse soiuri, salata, rucola, macrisul, conopida, broccoli varza de Bruxelles. Desi sunt la fel de satioase, aceste legume ne fortifica organismul prin aportul de vitamine si minerale insa ne ajuta sa ne mentinem dieta prin aportul minim de calorii.
Mesele de proteina. Unul dintre motivele pentru care iubitorii carnii in general se orienteaza spre dietele low-carb este faptul ca acestea sunt foarte permisive in ceea ce priveste consumul de carne, fiind chiar indicat sa consumati cat mai multe proteine, cu conditia sa provina din carne slaba. Puteti opta intre carne slaba de vita, de pui, de curcan sau de miel, chiar si de porc daca alegeti bucati fara grasime, cum ar fi cotletele. O conditie ar fi sa renuntati insa la sosurile grele si la condimentele artificiale, in favoarea condimentarii cu ierburi naturale sau pur si simplu sare si piper sau zeama de lamaie. Daca asortati carnea cu o salata, alegeti o salata simpla, cum este cea de salata verde sau de rucola, renuntati la dressing si inlocuiti-l cu o vinegreta simpla, pe baza de mustar si otet.
Citeste si:  Supa-crema de sfecla rosie cu pere si rata cu masline
Mancarurile de care trebuie sa ne ferim. Banuiesc ca stiti deja care sunt mancarurile ce trebuiesc esxculse in cazul unei diete sarace in carbohidrati: in general toate semipreparatele, alaturi de mancarurile ce contin cantitati mari de zahar sau grasimi. Dintre legume, in topul listei negre se afla cartoful si porumbul. Urmeaza apoi toate alimentele care au la baza faina alba, respectiv pastele de toate soiurile, covrigii si covrigeii, gogoasele, biscuitii, prajiturile dar si painea. Chiar daca sunt momente in care o gogoasa va face cu ochiul si nu ii puteti rezista, invatati sa transformati aceste situatii in exceptii rare de la dieta de baza.

Citeste si:  Lumina casei
Un comentariu
  1. Fetelor, cred ca e mai usor de tinut o dieta low carb, pt ca de obicei carnea e mai satioasa. Fructule oricum potolesc foamea doar pt vreo 2 ore, apoi simti nevoia de o masa copioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.