Doua pelicule filmate in România vor fi proiectate in SUA, la festivalul filmelor horror

Peliculele „Perkins’ 14” ÅŸi „Slaughter”, filmate în România, vor fi prezentate în cadrul festivalului american de film „After Dark Horrorfest – 8 Films to Die For”, care se va desfăşura, în perioada 9 – 15 ianuarie 2009, în cinematografe din principalele oraÅŸe americane.

Cele două filme, realizate la studiourile Media Pro, au în distribuţie şi actori români, printre care Mihaela Mihuţ şi Andrei Vintileanu.

„Perkins’ 14”, regizat de Craig Singer, este un horror în care locuitorii unui orăşel american sunt atacaÅ£i de un grup de 14 fiinÅ£e dezumanizate, care în urmă cu zece ani, copii fiind, au fost răpiÅ£i de personajul Perkins. Scenariul din „Perkins’ 14” este scris de Lane Shadgett, desemnat câştigător în urma unui concurs organizat pe internet. ProtagoniÅŸtii peliculei au fost aleÅŸi după ce au trimis materiale video pentru audiÅ£ie, tot prin intermediul internetului. Posterul oficial al filmului este una dintre variantele propuse de fanii festivalului, cărora li s-au pus la dispoziÅ£ie fotografii din timpul filmărilor, pentru a le prelucra. Posterul câştigător a fost desemnat în urma unui sondaj online.

Citeste si:  Primul festival romanesc de muzica si cultura balcanica

„Slaughter” este povestea tinerelor Faith ÅŸi Lola, două tinere care locuiesc într-o fermă ÅŸi îi suspectează de mai multe crime pe proprietar ÅŸi pe fiul lui. Semnele de întrebare ale protagonistelor apar după ce bărbaÅ£ii care vin să le viziteze dispar fără urmă, cel mai probabil în abatorul familiei, la un loc cu porcii. Filmările exterioare pentru „Slaughter” au avut loc la CăldăruÅŸani, unde, special pentru această producÅ£ie, a fost construită o fermă în stil american.

Citeste si:  Maria Dinulescu, in videoclipul `Peace` al Depeche Mode

Tot la „After Dark Horrorfest”, aflat la a treia ediÅ£ie, vor fi proiectate alte ÅŸase filme: „The Broken” (realizat în Marea Britanie), „From Within” ÅŸi „Autopsy” (SUA), „Butterfly Effect: Revelation” (Canada), „Dying Breed” (Australia) ÅŸi „Voices” (Filipine).

Pe lista oraşelor în care se vor fi prezentate filmele festivalului se numără Atlanta, Austin, Baltimore, Boston, Charlotte, Chicago, Columbus, Dallas, Denver, Detroit, Houston, Jacksonville, Kansas City, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New York, Oklahoma City, Orlando, Philadelphia, Phoenix, San Diego, San Francisco, San Jose, Seattle, St. Louis, Tampa Bay şi Washington D.C..

Citeste si:  Saptamana suna... frantuzeste

Un comentariu
  1. Stupide subiecte de film. Daca tot au filmat in Romania puteau sa se inspire din realitatea romanesca. Gaseau aici o variatie extraordinara de teme una mai horror ca alta. Cartierele marginase ale marilor orase, viata de noapte la colt de strada, mafia si lumea interlopa, dedesubturile multor afaceri, munca grea din mine, santiere, unde se moare prea des, abuzurile si exploatarea copiilor,medicina practicata in spitalele tarii, viata din liceele si scolile romanesti si tot asa, este destul sa deschizi un ziar si gasesti zeci de subiecte pt flme horror.
    Lipsiti total de inspiratie americanii astia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.